Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Launcher do CSa z Slidebarem

imago96

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :)

Kiedyś napisałem launcher do CSa dla pewnej sieci serwerów (widać na zdjęciu ;p).Owa sieć już raczej z niego nie korzysta, a przynajmniej go nie aktualizuje więc stwierdziłem że co ma się marnować.

Wygląd on tak:

Zrzut%20ekranu%202014-11-16%2019.03.24.p

Jak widać po prawej stronie ma on slidebara.Owy slidebar nie jest jakoś super rozbudowany i jest po prostu nałożoną na siebie serią PictureBoxów które zmieniają się po wciśnięciu w dany przycisk.Obsługuje on "3 slajdy".

Na uwagę zasługuje fakt że pobiera on obrazki do slidebara (oraz obrazki partnerów) z sieci dzięki czemu jeżeli pojawi się wymóg zmiany jakiegoś obrazka to nie trzeba będzie ingerować w kod programu.To samo tyczy się "tytułów artykułów" które też są pobierane z plików html znajdujących się na serwerze,przez co rzecz jasna napisy pod obrazkami w sliderze można łatwo edytować.

Program pobiera również link,który ma zostać otwarty po kliknięciu w dany obrazek dzięki czemu zmiana linku też należy do rzeczy banalnych.

Jeżeli ktoś chciałby odpalić przez ten program CSa to zaznaczam że należy wrzucić program do folderu z CSem i utworzyć skrót do niego na pulpicie inaczej program nie zadziała ;p

Jeżeli ktoś ma jakieś pytania to niech je zadaje postaram się odpowiedzieć ;p  Kod jest o komentowany, jeżeli znajdziecie w nim jakieś niepotrzebne fragmenty to proszę o zrozumienie pisałem ten program dość dawno ;d 

LINK DO POBRANIA:

https://www.dropbox.com/s/lh7ug030s5ocyy5/Spark.rar?dl=0

Żeby nie było daje skan z Virustotal.com

Zrzut%20ekranu%202014-11-16%2019.33.41.p

Zabraniam publikacji na inne fora oraz udostępniania go w sieci bez mojej zgody!!!Zabraniam tworzenia wszelkiego rodzaju "alternatywnych linków" dzięki którym będzie można pobrać projekt z innego źródła niż moje.Jeżeli chodzi o użycie kodu to korzystajcie z niego śmiało w swoich programach, nie będe miał żadnej pretensji :)

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

W jakim języku to napisałeś ?

Niezmierzony niewiedzy skutek

Znów muszę uczyć się wytrwale

Choć zaliczyłem przecież SMUTEK

Żadnej pochwały- świadectw wcale

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...