Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Niespodziewane lagi? ;_;

Deerek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Włączam LoLa przez Game Boostera, gram no i podczas gry są dziwne spadki FPS'ów...

Przez pierwsze 5 minut jest stałe 30, potem szaleją 29-10. Podczas walki jest 12-16...

Kolega powiedział żebym zrobił wszystkie aktualizacje w Windows Update, no to zrobiłem i dalej to samo...

Mam laptopa Acer Aspire 5560 4GB RAM , tylko tyle wiem... Jakieś dodatkowe informacje to pisać! :D

//Dodam że takie spadki doznałem po zrobieniu formata! :(

Opublikowano

Może nie masz aktualnych sterowników, zaktualizowanego systemu. Jaką masz kartę graficzną może masz 2 i pracujesz na tej słabszej? Ja osobiście tak miałem włączoną kartę graficzną 512 a miałem dostępną 1gb. 

lubię to: 50 | 100 | 300 |

Pomogłem? Daj symboliczne lubię to!

Opublikowano

Może nie masz aktualnych sterowników, zaktualizowanego systemu. Jaką masz kartę graficzną może masz 2 i pracujesz na tej słabszej? Ja osobiście tak miałem włączoną kartę graficzną 512 a miałem dostępną 1gb. 

Na serio są 2 karty graficzne... w Menedżerze urządzeń są: "AMD Radeon HD 6650M" i "AMD Radeon HD 6620G". Nie wiem co dalej zrobić dlatego czekam na dalsze wskazówki! :)

Opublikowano

Jedna karta to zintegrowana druga zaś dedykowana. Sprawdź sobie która ma więcej pamięci w specyfikacji w google poszukaj i tą włącz. Aby zobaczyć którą masz aktualnie uruchomioną możesz sprawdź w menadżerze urządzeń. Zainstaluj Catalyst control center i tam masz przełączanie grafiki jak masz to zainstalowane to prawym na pulpit ustawienia grafiik i tam możesz ustawić z jakim procesorem ma się uruchamiać dana gra lub w biosie to przełączyć poszukaj w internecie jest masę poradników jak to zrobić :) pozdrawiam

Opublikowano

Prawym na pulpit --> rozdzielczość ekranu ---> ustawienia zaawansowane. 

Opublikowano

Zaktualizuj sterowniki.

Komputer--->Właściwości--->Menadżer Urządzeń--->Karty Graficzne--->właściwości---> aktualizuj sterownik.

Jesli to nie pomoże to wpisz w google nazwe swojej karty graficznej i poszukaj sterownika.

Opublikowano

Ta karta jest aktualnie uruchomiona sprawdź specyfikacje która jest lepsza

Opublikowano

Czyli wina nie leży tutaj ale catalyst możesz pobrać najlepiej to zrobić ze strony producenta i tam możesz poustawiać antyalising i wiele innych opcji które wpłyną na ilość fpsów ale to wiąże się ze słabszą jakością generowanego obrazu, możesz tez włączyć funkcję AMD radeon dual graphic - pozwala na współpracę procesorów graficznych w celu zwiększenia wydajności grafiki, ta opcja jest oparta na technologi amd crossfire. Polecam włączyć tą opcję.

Opublikowano

Czyli wina nie leży tutaj ale catalyst możesz pobrać najlepiej to zrobić ze strony producenta i tam możesz poustawiać antyalising i wiele innych opcji które wpłyną na ilość fpsów ale to wiąże się ze słabszą jakością generowanego obrazu, możesz tez włączyć funkcję AMD radeon dual graphic - pozwala na współpracę procesorów graficznych w celu zwiększenia wydajności grafiki, ta opcja jest oparta na technologi amd crossfire. Polecam włączyć tą opcję.

heh, a gdzie to włączyć? xD Przy okazji, ściągam jakieś sterowniki do karty graficznej, z programu od AMD który automatycznie wyszukuje! :D No i ściągnę tego catalysta! :) @1361622928-U485574.pngSevence Mam program od producenta "AMD VISION Engine Control Center" nie wiem, ale wydaje mi się że jest to coś podobnego do tego Catalyst!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...