Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Amerykańskie LT, warto?

eletelee

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was koledzy. Pomóżcie mi w tej decyzji czy warto iść w tą linię. Moja przygoda z LT zaczęła się (chyba jak w większości) na ELC. Mam go w dalszym ciągu ponieważ niedawno się zmusiłem się do grania LT (kompletny nie ogar) i już trochę ogarnąłem jak grać takiego typu czołgami i spodobało mi się to. Postanowiłem zacząć jakąś drugą linie i padło na amerykanów Stuart>Chaffe>Bulldog>T49>T54E1>T57. I teraz pytanie czy ciężka jest ta linia? Jakie losowania? Lepiej żebym jeszcze pograł tym elc i dopiero się wziął za drugą? I najważniejsze jak się gra T49 z topowym działkiem (152mm)? Nie jestem jakimś dobrym graczem, w sumie nawet nie wiele ponad przeciętnym (tak mówi wn8) aczkolwiek staram się cały czas uczyć i nie popełniać tych samych błędów stąd mam rosnące staty. Chciałem zacząć jakieś nowe czołgi bo w sumie od początku mojej gry same HT i nudzi się to już powoli..

Opublikowano

Właśnie kończę T71 i bardzo fajna jest ta linia aczkolwiek jeżeli będziesz robił T54E1 to przygotuj sobie wolne doświadczenie na lepsze pakiety bo słyszałem, że stockowy ten czołg jest nie do grania. Największa zabawa się zaczyna od M7:)

Opublikowano

Ominąłeś T37 międzu Chaffim a Buldogiem. Linia bardzo dobra, przyjemna, mobilność, działo, zasięg widzenia, camo. Do tego magiczny 8t, który potrafi nie trafić z 15m.

Opublikowano

Ominąłeś T37 międzu Chaffim a Buldogiem. Linia bardzo dobra, przyjemna, mobilność, działo, zasięg widzenia, camo. Do tego magiczny 8t, który potrafi nie trafić z 15m.

Wystarczy przycelować, a nie walić z ,,woleja".

Opublikowano

Wystarczy przycelować, a nie walić z ,,woleja".

Grałeś tym? Wiesz ile to celuje? Staniesz, poczekasz te 3 sekundy, w tym czasie spokojnie można zebrać 1-3 pestki, a wiadomo ile T49 ma pancerza.

Opublikowano

Grałeś tym? Wiesz ile to celuje? Staniesz, poczekasz te 3 sekundy, w tym czasie spokojnie można zebrać 1-3 pestki, a wiadomo ile T49 ma pancerza.

Tak, grałem. Wystarczy się przytulić do ofiary, sprzedać pestkę i uciekać.

Opublikowano

Ale po co się kłócicie? Każdy inaczej gra i każdy ma inne zdanie o czołgu. To tak jakby się kłócić dlaczego blondynki są lepsze od brunetek albo w drugą stronę.

Opublikowano

Tak, grałem. Wystarczy się przytulić do ofiary, sprzedać pestkę i uciekać.

Nie zawsze jest okazja do przytulenia się bez ryzykowania zebrania pestki.

Ale po co się kłócicie? Każdy inaczej gra i każdy ma inne zdanie o czołgu. To tak jakby się kłócić dlaczego blondynki są lepsze od brunetek albo w drugą stronę.

To jest dyskusja ;)

Opublikowano

Chcesz nauczyć się jak grać T49 zrób KV-2 te same problemy jeśli chodzi o działo tylko że T49 jest mobilny i nie ma pancerza a KV-2 ma pancerz ale jest ociężały. Opanujesz KV-2 opanujesz T49. Oczywiście jesteś świadomy że stokowy T49 na 90 mm strzela HE a tu masz porównanie T49 (z 90 mm), T49 (z 152 mm), KV-2 (z 152 mm).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...