Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] Jak Zarabiać W Metin2

Yabuza12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiem, że było już dużo poradników jak zarabiać, ale chciałem wystawić też swój. Może komuś się przyda pisałem to kiedyś jak mi się nudziło ;)

Jak zarabiać Yang

„Poradnik zrobiony wyłącznie przeze mnie.”

Witam chciałbym wam przedstawić sposoby szybkiego zarabiania w grze Metin2.

Jest wiele sposobów zarabiana w tej grze. Jeśli myślisz, że zarobisz coś szybko łatwo i nic nie inwestując mylisz się.

By twoje zarabianie miało jakikolwiek sens na początek kup rękę złodzieja z Item Shop kosztuje ona 36 SM (na jeden tydzień).

Jeśli masz już rękawice wiedz, że będziesz zarabiał sporo.

Jak?? To bardzo proste.

Sposoby na zarabianie Yang?

Małże:

Jest to najlepszy sposób na zarabianie praktycznie w metinie.

Małże na serwerach od s1 do s25 chodzą po około 500k. Przelicz sobie zdobywając 10 małży masz około 5kk, a jeśli 100 to aż 50kk!!!

Jak szybko zarobić na swoje eq?

Robisz na serwerze na którym chcesz grać około 4,5 kont.

1 sposób:

Jeśli masz na serwerze jakąś już postać kup eq na słabsze lvl +5,+6 i na nowym koncie tworzymy wojownika mentala i expimy

do 30 lvl

1 lvl-4 lvl dzikie psy przed główną bramą

5 lvl-8 lvl expimy koło biologa

8 lvl-12 lvl expimy na niedźwiedziach

12lvl-18 lvl expimy na zaprzysierzonych w m2

18 lvl-30 lvl expimy na dzikusach

Gdy mamy już 4 takie postacie wyposażamy każdą w wędke i robaki.

2 sposób:

Polecamy ten sposób bo jest dosyć łatwy i przyjemny:

Robimy na koncie Ninje wybijamy 10 lvl idziemy lurować na zaprzysierzonych wybijamy 15 lvl.

Od 15 lvl możesz lurować na dzikusach. 3,4 dni po 2 godziny i wybijamy 30 lvl i tak każdej postaci.

Czyli tak po 16 dniach masz 4 postacie które mają wędkę i robaki. Teraz zacznie się twoje zarabianie.

Ściągnij: Hidden Angelbot by Frezee 2.0- jest do bardzo prosty program, który łowi ryby za nas. Jego zaletami to, że można ustawić szybkość wyciągania i

dział w trybie pracy komputera. To znaczy, że możesz robić na komputerze co chcesz i program łowi za ciebie.

Ale poco aż 4 postacie.

Więc, jeśli chcesz na poważnie zabrać się za zarabianie yang to potrzeba przynajmniej 4 postacie.

Można łowić na raz na ilu postaciach się chcę!!!!

Jest tylko jeden warunek postać musi mieć 30lvl wędkę i robaki.

OSTRZEGAM!!! Oprogramowanie jest nie legalne i grozi BANEM, właśnie dlatego musisz sobie znaleźć odpowiednie miejsce, najlepiej w m2.

Miejsca odpowiedniego najlepiej szukać parę godzin, a nie potem płakać, że zbanowali ci postać.

UWAGA!!! Musisz mieć jeszcze postać na której będziesz trzymał pieniądze i handlował małżami. Możemy postawić sklep i dalej łowić.

No to teraz zabieramy się jak uruchomić Fish Bota, jak łowić paroma postaciami naraz:

Nie musicie dokładnie robić tak jak ja, ale ja tak mam i jest bardzo wygodnie.

USTAWIENIA METIN:

Teraz:

1. Robimy na dysku D folder Metiny

2. Kopiujemy z C/Program Files Folder Metin i wklejamy do Folderu Metiny

3. Powinno pokazać się coś takiego Metin2, Metin2 - kopia , Metin2 - kopia2 , Metin2 - kopia3 , Metin2 - kopia4

4.Ściągamy teraz program Hidden Angelbot by Frezee 2.0 oto link do Pobrania:

5.Teraz gdy pobraliśmy plik wypakowujemy go do jakiegokolwiek folderu i kopiujemy te pliki ,wklejamy do każdego Metin2 folderu.

Jak używać Programu?

Program jest bardzo prosty w użyciu:

1. Włączamy metina

2. Idziemy w miejsce gdzie nas nikt nie znajdzie.

3. Zakładamy na 1,2,3,4,F1,F2,F3,F4 przynętę.

4. Stajemy nad wodą.

5. Włączamy program do łowienia.

Gdy się włączy wyskoczy komunikat po niemiecku naciśnij wtedy OK potem naciśnij okno metina obojętnie jakie miejsce i wyskoczy ci 2 komunikat.

Wtedy znowu OK i wyskakuje ci już okienko gdzie ustawiamy co ile ma wyciągać wędke ITP.

W zależności od wędki ustawiamy różne czasy (czas jest podawany tam w ms)

Ja bym radził byście ustawiali w tych proporcjach co zaraz napiszę.

Poziomy Wędki:

1- 2300

2- 2600

3- 2800

4- 2800 na tym poziomie wędka najwiecej łapie ryb!!!

5- 2500

6- 2400

Robie tylko poradnik do +6 ponieważ tylko takie wędki miałem ;)

Ustawiamy czas teraz przechodzimy do metin2 i naciskamy F9 wtedy zaczyna nam automatycznie łowić.

By łowiło dalej po zminimalizowaniu musimy kliknąć prawym przyciskiem myszki i dać pokaż Pulpit wtedy pokaże nam się pulpit i dalej łowi. ;)

Teraz włączamy następnego metka następnego i ustawiamy tak samo jak powyżej.

Dziennie 1 postać może złowić najgorzej po 1-2 małże 2małże*4postacie=8małży 8małży*500k=4kk DZIENNIE!!!!!!!!!!!!!!! W najgorszym wypadku

A nieraz możemy jedną postacią złowić po 8 małży czyli 8*4=32 małże 32małże*500k=16kk !!!! Ale to już max na dzień bywają takie dni ale rzadko.

Inne osoby korzystają z komputera i przeszkadzają ikony na pasku zadań???

Nic prostszego ściągamy program Hide Window Hotkey - program służy do chowania ikon które są na pasku zadań.

Instalujemy program włączamy pokazuje nam się hasło licencji by wpisać omijamy krzyżykiem.

Teraz Zaznaczamy "ptaszkiem" metiny i Programy i dajemy Hide i już mamy wszystko ukryte i nic nam nie przeszkadza ;)

Medale:

Robimy postać 15-20lvl z eq +9,8 Mental. Dołączamy do jakiejś gildi. Idziemy na medale.

Z rękawicą medale dropią co około 10min, a bez rękawicy złodzieja co około 30min, więc najlepiej mieć. 2 godziny na medalach z rękawicą złodzieja daje nam około 12 medali czyli 1,2kk-1,8kk. Tylko bywają też takie dni co bardzo słabo dropią medale i tu nawet rękawica dużo nie zdziała. Wtedy możemy coś innego robić np:

Metiny w m1:

Znajdujemy sobie jakieś dobre miejsce gdzie znajdują się metiny i 3 min i metin ubity. Dropią z nich (księgi ku, księgi polimorfi, eq na mniejsze lvl, srebne bransolety) jedyny minus, że nie dropią z nich kamienie kd. (tylko jedynie z Metinów Czerni). Zazwyczaj prawie nikt nie chodzi na te metki i dlatego można sporo spotkać i może jakieś cenne KU wydropić. Nie będę podawał przykład, bo cenny ku na serwerach się wachają.

Metiny w m2:

Łatwiejszy sposób (gorszy)

Trzeba zrobić postać około 30 lvl z dosyć dobrym eq, by można ubijać metki w m2. Dropią z nich różne rzeczy (księgi ku, kamienie kd, kawałki kamienia, rózne bronie do 40lvl, zbroje do 42lvl). Wadą Metków w m2 jest to, że dużo osób właśnie też tak zarabia i ciężko znaleźć jakiegoś metina.

Trudniejszy sposób (lepszy)

Robimy postać 35lvl, robimy bojowca, eq jakieś w miare najważniejsza jest dobra broń. Jeździmy konikiem po m2 i szukamy Metków. W ten sposób szybko znajdziemy metin2 i szybko ubijemy.

Bestialskie Łuczniki:

Dobry zarobek, ale trzeba być cierpliwym. Drop (FMS, jelonki, złote klucze, bronie rózne (dropnoł mi na 50 lvl HMS), zbroje do 42lvl). Robimy postać 24lvl-35lvl (wtedy najlepiej dropią FMS) i idziemy zabijać łuczników. FMS rzadko wypadają 1 na pare dni, ale można też wypaść 3 w jeden dzień tylko trzeba sporo siedzieć. FMS chodzą zależnie od średnich i umiejętności od około 500k z dobrymi średnimi nawet do 2kk (+2).

Bestialskie łuczniki znajdują się w paru miejscach:

- M2 w każdym królestwie

- W dolinie orków koło jinno

- W dolinie orków koło Shinsoo 1 wyspa w dół

Bestialski Generał:

Podobnie jak Best. Łucznik drop jest taki sam, zadaję trochę większe DMG.

Bestialski Generał znajduję się w paru miejscach:

-M2 w każdym królestwie

-W dolinie orków od strony Jinno jedna wyspa w dół od wyspy gdzie znajduje się świątynia Hwang

M3 (tzw. Tereny Gildyjne)

Robimy mentala 10-15lvl z dobrym eq i tam można wydropić Riby, Fms, Koziki, Wachlarze jesiennego wiatru i różne itemy.

Wieża Demonów (DT)

Potrzeba minimum 50 lvl wojownika body najlepiej z dobrym eq. Można wydropić z rękawicą do 5-6 bodzi na dzień. Czyli to daje jakieś 10kk i dochodzą do tego różne itemy które można sprzedać u handlarki po 60k za sztukę.

Itemy z misji:

Mamy jakąś misje np.: by wydropić 5 stronę pamiętnika. Idziemy dropimy, gdy wydropic idziemy do dozorcy i chowamy stronę nastepnie robimy relog (wylosowujemy się i znowu logujemy) i idziemy znowu dropić stronę, aż tak ile chcemy. Można wystawić je i sprzedać za jaką kwotę chcemy (tylko nie przesadzajcie z cenami ;) ) zawsze coś można na tym zarobić.

Najdroższe itemy z misji:

-Zęby Orka

-Szlifierze

-Groty strzał

-Kamienie duszy (dropione po wykonaniu misji np: oddaniu Zębów orka)

- Księgi Klątw

-Konary Zelwowa

-Strony z pamiętnika dla uriela (uwaga!!! Niektórych misji nie da się wykonać jeszcze raz i nie dostaniemy jeszcze raz tej samej strony. Muszą być tylko misje z dropieniem strony

Kawałki klejnotów:

Nie próbujcie tak zarabiać to tylko strata waszego cennego czasu!!!!

Ciężko dropnąć i nie jest drogi.

Riby:

Robimy wojownika 30 do 36lvl i idziemy na ezory (łatwiejsze) do doliny . Riby chodzą około 900k- w górę. Trzeba posiadać jakieś w miarę dobre eq.

Trochę się rozpisałem, ale mam nadzieje, że poradnik się komuś przyda.

Jeśli zauważycie jakieś błędy proszę pisać na PW.

Zakaz kopiowania na inne fora!!!

[center][img]http://oi42.tinypic.com/2evrhgx.jpg[/img][/center]

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

ja dropie ku w m1 ale chyba spróbuje zrobić 35lvl bodego eq mam +7/8 i zobaczę ;p na pewno wydam z 4-5kk :huh: na postać ale myślę ze się zwróci ;] xD

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

0RAZ0R0.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
5-6 bodzi na dzień. Czyli to daje jakieś 10kk

Aktualnie bodzio jest zdziebka droższy :D Więc to jest opłacalne dosyć, ale trzeba mieć farta :P Na Feniksie 1 Bodzio po 7kk D;

Opublikowano

Pięknie zrobione ;)

Napisz na PW do mnie czy moge dodać go do spisu Tutów na zarabianie w temacie który jest podpięty;)

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

A ta promocja mi coś daje?:)

Zbieram -

Opublikowano

No tak to zależy wszystko od serwera . Ale tut bardzo ładny. Tylko dużo jest takich. W 50kk w tydzien tez to jest. Znaczy to ze łowienie ryb sprzedawanie małzy dropienie fms-ow na dzikusach itp. No ale masz +.

82j0k7.png

Mój 1 porządny turtorial :)

Daj Plusika

:)

jtrtsg.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...