Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pisanie własnych skryptów.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciał bym napisać własny skrypt do jakiejś  postaci i nie wiem od czego zacząć. 

Wiem że potrzeba znać lua. Da ktoś może jakiś poradnik? Albo najlepiej jak zacząć pisanie skryptów.

xD

Opublikowano

Od kiedy skrypty do L# są pisane w C++ ?

napisałem, że są pisane w C++?

spójrz na składnie L# i będziesz wiedział o co chodzi w moim poście.

x

Opublikowano

C++ plus te poradniki co kolega wyżej podał i można na prawdę wiele zdziałać :P

Po co mu C++ do pisania skryptów do LeagueSharpa?

Kierując się Twoim tokiem myślenia, by pisać skrypty do BoL'a, nie trzeba znać tylko lua, ale także C++, czyż nie tak?

QUhIR7.png

Opublikowano

Po pierwsze: C++ nie ma nic do C#.

Po drugie: składnia C# jest troszkę podobna do C++, ale to nie znaczy, że od razu C++.

C# jest językiem stworzonym przez Microsoft. Typowo obiektowy język, niezbyt skomplikowany.

Skończ proszę się kompromitować. Jesteś nikim.

Opublikowano

Czyli od czego zacząć to naukę pisania skryptów. I w czym. 

No i pytanie: czy jak bym się przykładał do nauki pisania tych skryptów to po jakim czasie napisał bym jakiś skrypt np. do mojej kochanej LeBlanc

xD

Opublikowano

Czyli od czego zacząć to naukę pisania skryptów. I w czym. 

No i pytanie: czy jak bym się przykładał do nauki pisania tych skryptów to po jakim czasie napisał bym jakiś skrypt np. do mojej kochanej LeBlanc

Zacznij od nauki prawdziwego C#. Oczywiście Visual Studio >2012 to podstawa.

Skończ proszę się kompromitować. Jesteś nikim.

Opublikowano

Zacznij od nauki prawdziwego C#. Oczywiście Visual Studio >2012 to podstawa.

A jakiś poradnik do tego? Znasz coś fajnego?

xD

Opublikowano

z nauką programowania nie można się śpieszyć.

Jeśli zależy Ci na jednorazowym skrypcie i zerowej nauce możesz zobaczyć kod skryptu z podobnej postaci do Twojej LB i lekko go edytować. Czy coś to da? będziesz mieć skrypt ale zero nowej wiedzy

Inny sposób to małymi kroczkami uczyć się nowych rzeczy i myślę, że jeśli poświęciłbyś 2 godziny dziennie w skupieniu na czytanie poradników i praktykę to po tygodniu miałbyś wiedzę potrzebną do pisania naprawdę średniej (bądź dobrej) jakości skryptów

wszystko zależy od chęci i tego, czy się tym interesujesz

--

Opublikowano

Interesuje się troszkę informatyką ale nie mam za dużo czasu na jej naukę. I wolał bym nauczyć się pisać własne niż czyjś edytować :)

xD

Opublikowano

Interesuje się troszkę informatyką ale nie mam za dużo czasu na jej naukę. I wolał bym nauczyć się pisać własne niż czyjś edytować :)

w takim razie zachęcam do nauki języka od podstaw. nie należy on do najtrudniejszych co nie oznacza, że jego nauka jest banalna. tak czy inaczej jedynym czynnikiem potrzebnym do tworzenia skryptów JEST CHĘĆ. w zasadzie to nie wiem, może też mógłbym zacząć coś tworzyć. generalnie znam w stopniu dobrym C++ i nauka tego języka była ciekawa. może C# również byłby ciekawy :) jak coś napisz pw a zobaczymy :)

--

Opublikowano

z nauką programowania nie można się śpieszyć.

Jeśli zależy Ci na jednorazowym skrypcie i zerowej nauce możesz zobaczyć kod skryptu z podobnej postaci do Twojej LB i lekko go edytować. Czy coś to da? będziesz mieć skrypt ale zero nowej wiedzy

Inny sposób to małymi kroczkami uczyć się nowych rzeczy i myślę, że jeśli poświęciłbyś 2 godziny dziennie w skupieniu na czytanie poradników i praktykę to po tygodniu miałbyś wiedzę potrzebną do pisania naprawdę średniej (bądź dobrej) jakości skryptów

wszystko zależy od chęci i tego, czy się tym interesujesz

większość po miesiącu ledwo ogarnia składnie a chcesz żeby newbie po tygodniu ogarniał coś dobrego?

polecam resharper - ładnie podpowiada składnie bazując na dll (references)

Opublikowano

Znacie coś dobrego gdzie bym mógł się uczyć pisania tego kodu i co z czym bo sam program mi nic nie da.

Znajdź poradnik z podstawami c# i używaj object viewera, l# nie ma dokumentacji więc kiepsko

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...