Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Nowa karta i problemy z kompem

Earnurm

Pytanie

Opublikowano

Wymieniłem moją karte gf 9600 gt na gtx 275.

Wszystko było dobrze aż do instalacji sterowników. Usunąłem stare stery i ze strony nvidii ściągnołem i próbowałem je zainstalować ale wywaliło błąd i obraz był po txm przesunięty w lewy bok ( to samo miałem na starej karcie nie mogłem zainstalować innych sterów jak z płyty ).

Zresetowałem kompa z nadzieją, że obraz wróci do normy i poszukam sterów, ale komp się włącza i jakby nie widzi dysku tylko jest ... boot device..

Cd-dvd

Proszę o szybką pomoc

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

karta źle włożona albo uszkodzona, możliwe ze nie dołączyłeś zasilania do karty graficznej albo zasilacz za słaby  

sprawdź jak działa wszystko przy starej karcie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

no to masz kartę uszkodzoną skoro jej założenie do slotu powoduje problemy z innymi podzespołami

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Wymieniłem już na starą karte i jest ok tylko jak włączam 2 razy pokazuje się że system napotkał problem a potem naprawia się system a dopiero potem wszystko działa normalnie. Reinstal systemu powinien pomóc

Opublikowano

Karta odgrzewana lub w 99% uszkodzony 1 z rdzeni graficznych odpowiadających za wyświetlanie obrazu.

Zapytaj się sprzedającemu, czy nie odgrzewał jej w piecu, bądź nie przegrzewał, bo na to wygląda.

Żadna wymiana pasty na świeżą nie pomoże, ani oczyszczenie puchy. - przerabiałem już w 1 przypadku

"Alea iacta est!"

Opublikowano

A jeszcze takie małe pytanie jeśli przyszło by mi sprzedawać tego 
PcTa czyli

AMD FX-4100 Processor 4 rdzenie

8GB ram

Gf 9600 GT

Zasilacz Modecom 530 W

Dysk 150 GB

Ile bym za niego dostał za samą Bude ?

Opublikowano

Problem jest że nw czy odzyskam starą karte. Karta jest dobrze wlożona i podłączona do zasilania a zasilacz aż nad to za dobry

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...