Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pyt. dotyczące medów.

szluga123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To prawda, że WG tak z tym FV4202 pokombinowali bo był słaby i należał mu się buff czy coś w tym stylu? Mam problem z dobraniem meda, nie wiem w którą linie mam iść, mam na oku FV4202 (pomińmy to wszystko z tymi zmianami na 8 tier itd. Traktujcie to jak bym was się zapytał o to rok temu) bo ma on bardzo przyjemną linie i ma ten pocisk jednak nie do końca chyba wiem jak on działa. Ma główny pocisk 268 penetracji, 390 uszkodzeń a drugi goldowy co ma 210 penetracji i 480 uszkodzeń tak? Przypadł mi do gustu T-62A tylko linie ma mniej ciekawszą co mnie trochę niechęci do tej dziesiątki. Ale sama dziesiątka jest niezła. A może polecicie mi jakieś inne medy? 

Opublikowano

Jeśli idziesz w linię dla X to nie idź, FV4202 jest podobno bardzo słaby(wiele osób określa go mianem najsłabszej X, bardzo rzadko spotykany na randomach) a ten który wejdzie za niego to niewiadoma. I po co omijać temat tej zamiany, bo dojdziesz do Centka i okaże się że już X jest inne. Co do samej linii:

• Crusader - MM MT, bonusy do camo LT. Oprócz tego dość mobilny, lekkie ale dobre działo. DoM1N który podobno sporo nim gra wypowiedział się tak:

Swoją drogą, jest to dość niedoceniany czołg. Wszyscy patrzą przez pryzmat stosunkowo przeciętnej V-max, braku pancerza i wrażliwym magazynie amunicji. Ba, niektórzy nawet porównują go do innych LT V tieru! Ale Crusader bardziej przypomina czołg średni z zaletami czołgu lekkiego, czyli świetnym i stałym w ruchu kamuflażem. To, przy dobrej mobilności (zwrotne to to i dobrze przyśpiesza) oraz niezłej armacie z fenomenalnym DPM (2370,1 z dosyłaczem & załogą 100% i to przy wystarczającej penetracji) czyni z niego fajną, uniwersalną zabawkę. No i ma +/- 2 MM - tak, jak normalny czołg. Dlatego czołg ten został u mnie w garażu na dobre. A teraz także na pulpicie ^^
    Największą odczuwalną przeze mnie wadą Crusadera jest deficyt amunicji – przy takiej szybkostrzelności 65 pocisków wyparowuje dosłownie w moment.

• Cromwell - cudo, najlepszy med na VI tierze. Sam napisałem o nim kiedyś poradnik.
  • Comet - Cromwell, tylko mniej mobilny, działo jest mniej imponujące, ma MM jak HT, camo gorsze. Wieża czasami odbija absurdalne strzały. Według niektórych czołg dla masochistów, inni go lubią.
  • Centurion - kolejne cudo, w miarę mobilny, wieża odbija wszystko z X włącznie, bardzo celne działo o dobrym RoFie ale małym DMG
  • Centurion 7/1 - lepszy Centek i tyle, tylko obrażenia w końcu są normalne

Inne fajne linie:

Francuskie LT(IX i X to med) - papierowe magazynki, cała linia przydaje się na CW, SH i 7/54

E-50M - dobry pancerz, celne działa, świetne do taranowania. Do VIII to są przeciętne medy.

Leopard 1 przez RU251(duża część linii to LT) - linia bardzo zróżnicowana i ciekawa, ale trudna w grze. IX i X to bardzo mobilne papierki z camo i celnym działem.

Opublikowano

Polecam Tobie ten STB-1, sam go jeszcze nie mam, co do lini to jest chi-to przyjemniaczek (snajper) Chi-RI, najgorszy czołg prawie cały czas grasz na 9  rzadko się zdarzy że grasz w topce, chodź chi-ri pod koniec grindowania nawet mi się spodobał. Po Kupnie STA-1 Ogromne zdziwienie ten czołg to jest czysta poezja, potrafi odbić, bardzo dobre opuszczenie działa,

nie trzeba golda używać, no chyba że chcesz mausa od przodu przebić to golda ładować :D bo ma ogromną penetracje na goldzie 270 o ile się nie mylę. Zaraz kończę grindować z uśmiechem na twarzy STA-1. :D.

Tu masz meczyk z STB-1

Opublikowano

Nie wiem co ludzie mają do tego meda, na nim mam najlepszy średni dmg ze wszystkich Xt.

Opublikowano

Nie wiem co ludzie mają do tego meda, na nim mam najlepszy średni dmg ze wszystkich Xt.

Jest wolny. na CW nie jest wykorzystywany, wiec nikt go nie robi.

Rób 140, bo ciut lepsza niż T-62A.

Opublikowano

Wolny? Żeś dowalił. 20km/t. Lepiej od T-62A. Jedynie V-max słaby, bo 40km/h. Pancerz kadłuba odbija wszystko, mega kąt, jedynie wieża... ogromna wada. Każda 8+ się przebije, dingi to mega rzadkość. Działo ma świetne, HESH'e na goldzie można uznać za zaletę, bardzo celne, szybko skupia, dobra celność w jeździe, penetracja wystarcza na wszystko.

Na CW się nie nadaje, ale na randomkach można dużo zrobić.

Opublikowano

Wolny? Żeś dowalił. 20km/t. Lepiej od T-62A. Jedynie V-max słaby, bo 40km/h. Pancerz kadłuba odbija wszystko, mega kąt, jedynie wieża... ogromna wada. Każda 8+ się przebije, dingi to mega rzadkość. Działo ma świetne, HESH'e na goldzie można uznać za zaletę, bardzo celne, szybko skupia, dobra celność w jeździe, penetracja wystarcza na wszystko.

Na CW się nie nadaje, ale na randomkach można dużo zrobić.

Chodziło mi V-Max. IS-7 wyciąga więcej niż ten Med. W dolną płytę wszystko wchodzi tak jak w wieże.

Opublikowano

Chodziło mi V-Max. IS-7 wyciąga więcej niż ten Med. W dolną płytę wszystko wchodzi tak jak w wieże.

Tiaaa... Jedź szybciej niż te ok. 35km/h isem-7 na prostej, powodzenia. W dolną płytę nie przypominam sobie żeby ktokolwiek strzelał, wszyscy walą po wieży. Ostatnio miałem pojedynek FV vs E4, pokazałem przód pod sporym kątem, wsadziłem 2 pestki, cofnąłem się i to samo. Kadłub sporo odbija, ale jednak ta wieża to ogromny -.

Opublikowano

Ale IS7 nie rozpędza się tak szybko jak on i nie jest tak zwrotny, grałem  na teście  STB-1  OB 140 i T62 i STB 1 jest najzwrotniejszy z nich, i mi się wydaje że nawet szybciej się rozpędza. On ma z optyką 495 zasięgu widzenia i dotego dobre camo, A jeżeli trafisz na mapę gdzie jest masę nierówności wybrzuszeń ten czołg wtedy pokazuję pazur z opuszczaniem wieży.  Tylko ten med nie wybacza błędów tak jak 140 t62 ale zawsze coś tam dingnie :D

Opublikowano

Intruder również poleca 140, ostatnie 60-100 bitew robię po 4k+. Czołg warty uwagi, dla mnie najlepszy med.

x4Ctt7j.png

LONG.LIVE.A$AP !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...