Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Scinki na modach.

MinecraftFirePL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem. Ostatnio zainstalowalem sobie Pingwin Packa 5 i nia mam lagow , Gra chodzi na 100 - 300 FPS. Problem w tym, ze mam scinki takie dziwne, ze spada mi co 1 min jakies 20 FPS i znow wzarasta i nie da sie grac. PLIS pomocie :((((

Opublikowano

Ile masz, przydzielonego RAMu dla Minecrafta? Możliwe, że masz mało RAMu żeby grać na tych modach, bo są za bardzo obciążające. 

Napiszę, ci tutaj kilka rad kolego ;)

- Przeczyść komputer od środka z kurzu.

- Zainstaluj Optifine (podstawa)

- Zaktualizuj może sterowniki do karty graficznej (możliwe że nie masz zaktualizowanych) i dla tego są te ścinki. 

- Wywal parę modów tak jak pisałem.

- Zaktualizuj Javę najnowszą przypisaną do twojego systemu.

- Dodatkowo wyłącz w ustawieniach Minecrafta zbędne niepotrzebne animacje.

Odpisz, jak pomoże.

Opublikowano

Nic to nie da. Paczki modów jedzą ram bardzo szybko i jeżeli nie starcza im to jedzą jeszcze więcej. A co wtedy się dzieje? Kończy się ram i im mniej ramu jest tym wiecej ścinek na 1/2 sek. Musisz mieć wiecej ramu do mc conajmniej 8gb zależy jakie paczki uzywasz. Miałem to samo więc polecam dokupić wiecej ramu.

Kappa.

Opublikowano

Podaj specyfikację swojego komputera. Być może jest poprostu za słaby na utrzymanie minecrafta + modyfikacji.

asaprocky_gif-1422823049.gif
XDDD

banner1.png
| PostWriter | ExKidMod Mc | exKidMod CoD | exAdministrator CoD4 Mpcforum | ExMentor |

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...