Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Stworzenie supportu online

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie jak zrobić w php takie coś jak support online czyli po zakładce Kontakt pisze Support Online (1)

A kiedy Offlinie Ofline (0)

Jeżeli odpowiadasz na moją odpowiedź użyj opcji "Cytuj" lub oznacz mnie w poście @adam23450

Opublikowano

Możesz np zrobić coś takiego:

zrobić bazę danych np, support, i w niej dodać tabelkę status.

Potem np, z jakiegoś panelu administracyjnego robisz np, suwak jakiś czy coś ONLINE <----> Offline potem to zapisujesz itd... zapisujesz nowe dane do baz danych czyli do tabelki status dodaje się online lub offline.

Następnie gdzieś na stronie czy gdzie tam chcesz robisz np, tak:

wyciągasz dane z baz danych z tabelki status

i wtedy robisz np, coś takiego: if ($status == "online") { echo "Support - Online (1)" //czy cokolwiek tam będziesz chciał zrobić. } else { echo "Support - Offline (0)"; } to taki przykład.

Dodam też że w ostatnim czasie coś słabo mi myślenie idzie i dużo zapomniałem ;cc

Ale myślę że dałem ci pomysł jak to można zrobić ;)

Opublikowano

Możesz np zrobić coś takiego:

zrobić bazę danych np, support, i w niej dodać tabelkę status.

Potem np, z jakiegoś panelu administracyjnego robisz np, suwak jakiś czy coś ONLINE <----> Offline potem to zapisujesz itd... zapisujesz nowe dane do baz danych czyli do tabelki status dodaje się online lub offline.

Następnie gdzieś na stronie czy gdzie tam chcesz robisz np, tak:

wyciągasz dane z baz danych z tabelki status

i wtedy robisz np, coś takiego: if ($status == "online") { echo "Support - Online (1)" //czy cokolwiek tam będziesz chciał zrobić. } else { echo "Support - Offline (0)"; } to taki przykład.

Dodam też że w ostatnim czasie coś słabo mi myślenie idzie i dużo zapomniałem ;cc

Ale myślę że dałem ci pomysł jak to można zrobić ;)

Ja popierwsze nic z php nic nie umiem muglbys mi napisac kod prosze ??

@Altiruss

Jeżeli odpowiadasz na moją odpowiedź użyj opcji "Cytuj" lub oznacz mnie w poście @adam23450

Opublikowano

1 - Potrzebny ci serwer WWW z bazami danych (PhpMyAdmin)

2 - Masz gotową stronę już czy coś?

3 - Nie wiem :P

4- Jak mówiłem ostatnio miałem duże problemy z PHP'em iż miałem dłuuuuugą przerwę od tego. Mimo że wykonanie czegoś takiego jest proste :D

5 - Priv.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...