Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Komputer wolno chodzi po zmianie karty graficznej

P4w3llo

Pytanie

Opublikowano

Witam,

kilka dni temu zmieniłem kartę graficzną na lepszą, gdyż stara nie dawała sobie już rady z nowszymi grami.

W grach grafika super, na najwyższych detalach nie ma żadnych ścinek.

Wszystko były by super, gdyby nie to, że gra (np. Watch Dogs) ładuje się z 5 minut. Ogólnie zauważyłem, że po tych zmianach komputer trochę wolniej chodzi, nawet przeglądarka internetowa.

Co może być tego przyczyną?

Specyfikacje komputera: 

- płyta główna: ASUS P7P55 LX,

- procesor: Intel Core i5-750 2,67 GHz,

- pamięć ram: DDR3 6GB,

- karta graficzna:

POPRZEDNIA: Nvidia GeForce GTS 450 1024MB GDDR5, 

OBECNA: ASUS RADEON R9 270x DirectCU II TOP 2GB,

- system operacyjny: Windows 8 64-bit,

- zasilacz: Gembird CCC-PSU8 600W.

Z góry dzięki za pomoc :)

Pozdrawiam

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzięki bardzo ;)

Tylko nie mogę zrozumieć, czemu to wina zasilacza. Gdy jest największy pobór mocy z karty podczas gry, nie zacina się wogule, a przy zwykłym użytkowaniu już strasznie muli.

Opublikowano

Nie mogę odpalić, nie ma do Windows 8 

To ściągnij dla 7, powinny działać.

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Opublikowano

zasilacz masz dobry , reinstaluj najlepiej sterowniki do płyty głównej ( intel inf powinien wystarczyć )  i grafiki ( nawet starsze zainstaluj i pozwól systemowi się samemu zaktualizować )

ostatecznością jest reinstalacja systemu

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Przeinstalowałem wszystko i nic to nie zmieniło.

Może jednak zasilacz? Znalazłem pudełko od niego i zobaczyłem, że 4 lata temu zapłaciłem za niego 100 zł, także patrząc na ceny zasilaczy dzisiaj to chyba bardzo mało.

Opublikowano

zasilacz masz dobry , reinstaluj najlepiej sterowniki do płyty głównej ( intel inf powinien wystarczyć )  i grafiki ( nawet starsze zainstaluj i pozwól systemowi się samemu zaktualizować )

ostatecznością jest reinstalacja systemu

Od kiedy to zasilacze z czarnej listy są dobre?

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

Opublikowano

Zasilacz do zmiany, może on powodować takie problemy.

KLIK!

Opublikowano

nie ma czegoś takiego jak 100% czarna lista zasilaczy !   to głupi wymysł użytkowników którzy po prostu w 99% nie mieli nigdy styku z danym zasilaczem i w zyciu nawet go nie zamontowali a co dopiero używali !   na tel liście spokojnie można zamieścić markowe zasilacze które tez się psuja tak samo jak każdy zasilacz

zrozumiałe ze lądują na niej zasilacze noname czy wykonane byle jak i bez gwarancji

wadą tego zasilacza jest tylko zawyżona moc ( nominalnie ma ok 500 W ) a co do sprawności działa jak należy bo już kilkakrotnie miałem z nimi styczność

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...