Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Adc

Raageer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Ostatnio spodobalo mi sie granie adc ale niewiem czy adc moze wycarrowac sam gre a jakiego wy jestescie zdania oplaca sie mainowac adc czy nie.

PS:Moja dywizja to gold 4

Opublikowano

Uwazam ze botlane jest najwazniejsza linia :> jak bot zgwalci linie to gra 20minut. Adc da sie carrowac nawet supporta nie trzeba. Jak chcesz cos mainowac polecam twitcha/jinx/vayne bo sa nie banowani lucianem kazdy adc powinien umiec grac ale czasem banuja. Obecnie jestem d2 west i gram tylko adc. Jednak czasami jest tak ze jungler kampi bota to juz inna sprawa.  Na poczatku polecam caitlyn  dobry laning phase i  nie slabnie tak bardzo w late. Latwo sie nia pozycjonowac w tf i ma escape

Opublikowano

różnie to bywa, bo niby jak jesteś dobrym adc to wycarrujesz.

jeśli nie masz jednak dobrego supporta na linii to może być ciężko, jeszcze dodatkowo jak masz supporta który ma 0:5 i w tym momencie enemy adc 4 kille a Ty 0, choć ani razu nie padłeś (jeśli jesteś dobry). Wtedy trzeba przefarmić przeciwnika

Możesz poćwiczyć ale nie zawsze jak dobrze zagrasz to wygrasz linię/grę, myślę że lepszą linią byłby mid ;)

Opublikowano

ADC to jest główny filar każdego teamu, pozycjonujesz się w odpowiednim miejscu i zbierasz kille, wygrywasz team fighty, prowadzisz grę. ADC to pierwszy focus w każdym team fightcie, więc jeśli jesteś dobry i możesz zabić każdego, to jeśli zginiesz, Twój team może nie dać rady bez ogarniętego marksman'a. Opłaca się mainować każde linie i każdego championa, zależy wszystko od tego, jak Ty to rozgrywasz :) Samemu gry nie zawsze wycarrujesz, chociaż zdarzają się i takie sytuacje. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Uwazam że to dobry pomysł, A kogo mainować chcesz to wedle uzania, mainuj postać którą lepiej się tobie gra.

Ale jeżeli chcesz na siłe robić maina i to co carrowania no to vayne :D

Czerwone jest piękne! Kocham <3

Opublikowano

Najlepsza pozycja ever jeśli umiesz grać.

Jeżeli team (twój), nie sfeeduje i wyjdzie 50/50, a ty nawet będziesz te 3/0/0, to masz duży potencjał na wygranie tej gry, wystarczy się dobrze ustawiać itp.

Sam grając ADC doszedłem do D4 więc :)

tumblr_mxoi7xGRA51rzffavo1_250.gif

Opublikowano

ADC bardzo często carryuje gre, ale no nie zawsze, niestety. Jest to dość trudna pozycja, jak nie jedna z najtrudniejszych, ale jak ktoś potrafi co tam "strzelać" i ma dobrego w miarę supporta, to gg wp. :) Polecam Vayne, Jinx lub Tristane.

Opublikowano

Sam raczej nie chybaze na low division i tam focus idzie najpierw na tanka, musisz miec support co bedzie stal przy tobie i cie oslanial, bo jak robisz dmg to all ulty ida na ciebie

Opublikowano

Szczerze adc trochę zależy od supporta. Jak masz nooooooob support. To gry nie zrobisz. Do carrowania polecam Dravena, adc z moooocnym j*b***** w late taki dmg sadzi na tf'ach itp ze... No ale jak bdzsz mial noob support a enemy ogarnietego to raczej nic nie zdzialasz.

Opublikowano

Sam na początku mainowałem tristanę i nie raz udało mi się nią wycarrować. Wszystko zależy od tego jak grasz i też jak gra Twój team.

674071459604241683421.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...