Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Desura - Wszystko po kolei.

Chatter

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

9676914159974011100971.png

Witam, dzisiaj przedstawię wam mało znaną, a godną uwagi platformę gier Desura.

Jest to platforma podobna do Steama, działająca na podobnych zasadach. 

Desura posiada własnego klienta który wygląda tak:

2296914159974031100971.jpg

Platforma skupia się na grach z gatunku Indie (Niezależnych).

Możemy tu spotkać wiele produkcji niezależnych producentów czy małych studiów których nie spotkamy na większych platformach.

Na platformie znajdują sie jednak niektóre popularniejsze gry gigantów takich jak np. EA.

Jak już wspomniałem platforma skupia się na grach niezależnych i tego znajdziemy tutaj mnóstwo:

4187614159974031100971.jpg

Mamy tutaj też bardzo dużo gier które możemy pobrać za darmo, a jednocześnie ciekawe produkcje w przystępnych cenach.

Spotkamy tutaj Sandboxy, Przygodówki, gry z gatunku Click & Point a także Horrory i zręcznościówki.

Desura oferuje nam tworzenie i dołączanie do grup społecznościowych tak samo jak na Steamie, zrzeszających fanów różnych gier i klubów esportowych.

9089214159974031100971.jpg

Możemy tutaj spotkać tak nietypowe grupy często w ogóle nie związane z grami jak np. wyżej pokazane "Aircraft Lovers Group" czy

"Humor, satire, parody". To są tylko przykłady które obrazują nam jak rozbudowaną platformą jest Desura.

Oferuje ona również rozbudowane wsparcie dla developerów pojedyńczych jak i zrzeszonych w studiach.

Możemy od razu zaproponować Desurze wydanie naszej gry bez wcześniejszej kontroli która ma miejsce w przypadku np, Steam Greenlight.

3058414159974031100971.jpg

Możemy tutaj zwyczajnie zakupić cd keya do samej platformy Steam.

1298714159974041100971.jpg

Do wyboru do koloru, Desura oferuje nam szeroką paletę gatunków posegregowanych i wybranych odpowiednio tak aby odpowiadały twoim gustom. 

Ponieważ Desura jest bardzo przyjazna dla nowych deweloperów i amatorskich produkcji wciąż pojawiają się tu nowe gry, zarówno płatne jaki i darmowe więc możemy się wyszaleć :)

Mam nadzieję że tą prezentacją przybliżyłem i zachęciłem was do korzystania z tej platformy, serdecznie dziękuję za przeczytanie i poświęcony czas :)

IndienPz©

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dobrze przedstawiona platforma.

Zasługujesz na 1 miejsce, bo wszystkie inne osoby nic mi nie przedstawiły ciekawego.

10/10

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...