Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomoc z zapychaniem RAM'u 1.7.2

Mobiii

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Gram w mc na tym samym komputerze co zawsze  od kilku lat. Problem o którym zaraz opowiem zaczął pojawiać się dosyć niedawno.

Po jakiś 4-5 minutach płynnej gry MC zaczyna tak ścinać że zamiast gry mam pokaz slajdów co 15 sekund  nowa klatka. Usuwałem różne pierdoły związane z MC i zostawiłem tylko 1 wersję oraz 1 txt. Czyściłem komputer z kurzu i usuwałem wszystkie niepotrzebne programy , ale pomimo wszystko problem nadal się pojawia. Sprawdzając na f3 ilość zużywanego ramu dochdozi do 100 i to ostatnie co widze bo zaraz dostaje właśnie tych pożądnych ścin. Pomimo że mój komputer to nawet nie komputer w porównaniu do nowych maszyn to wcześniej sie to nie pojawiało a używam komputera bardzo oszczędnie ( tylko Lol , mc ) i na MC oddałem tylko 1 gb bo więcej nie moge ( 2gb ramu ...).

Jeśli ktoś zna sposoby na rozwiązanie tego problemu to prosze o jak najszybszą odpowiedź.

PS Nie mówci enic o optifine bo wszystko w nim mam zawsze przestawione na off/fast dla zmniejszenia palności komputerka ;d.

Opublikowano

Dzieję się to ponieważ, możesz mieć za mało RAMu przypisanego do Minecrafta.

Minecraft zużywa, 512 MB RAMu podczas uruchomienia go, a jeszcze jego rozgrzania.

Możesz przypisać, więcej RAMu dla Minecrafta.

Dodatkowo, wyłącz w ustawieniach MC zbędne animacje OFF/Zmiejsz/Wyłącz.

Odpisz kolego jeżeli już to zrobisz ;) 

Opublikowano

No niestety taki jest minecraft, co Update to niestety coraz lepszy sprzęt trzeba mieć - takie są gry budowane na "javie".

Tak jak wyżej kolega napisał spróbuj powyłączać wszystkie animacje minecraftowe itp. 

Opublikowano

Dzieję się to ponieważ, możesz mieć za mało RAMu przypisanego do Minecrafta.

Minecraft zużywa, 512 MB RAMu podczas uruchomienia go, a jeszcze jego rozgrzania.

Możesz przypisać, więcej RAMu dla Minecrafta.

Dodatkowo, wyłącz w ustawieniach MC zbędne animacje OFF/Zmiejsz/Wyłącz.

Odpisz kolego jeżeli już to zrobisz ;) 

1GB to za mało? Prosze cie...

Podaj specyfikacje komputera.

A i to moze dlatego ze masz tylko 2gb a do minikrafta przypisujesz 1gb ;)

asaprocky_gif-1422823049.gif
XDDD

banner1.png
| PostWriter | ExKidMod Mc | exKidMod CoD | exAdministrator CoD4 Mpcforum | ExMentor |

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...