Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Radeon R9 290 MSI - Przegrzewa się zdecydowanie zbyt szybko!

KeShaddar

Pytanie

Opublikowano

Witam, ostatnio zakupiłem nową karte graficzną (model z nazwy tematu). Posiada on chłodzenie niereferencyjne Windforce. Ogólnie cały komputer był przezemnie niedawno składany,

ale do rzeczy - podłączyłem ją zainstalowałem sterowniki - najnowsze dostępne, ale nie beta. Po uruchomieniu gry skyrim na maxymalnych ustawieniach nie było słychać żeby chłodzenie zwiększało obroty, po jakichś 10 minutach na ekranie zaczynały wyskakiwać artefakty i to konkretne które po chwili zmuszają do resetu, zaś problemu nie ma jeżeli ustawie ręczne obroty chłodzenia. Ale to chyba nie o to chodzi żebym np. w trakcie grania musiał się p******** z manualnym ustawianiem obro... Czegokolwiek! Więc w czym problem? Czy może ta wersja sterowników ma jakiś problem dotyczący regulacji chłodzenia? NIEWIEM - Dlatego zapierdzielam na empisi i pisze temat, ten temat - mam nadzieje że pomożecie

Sprzęt:

Ram: 2x4gb Patriot Viper Extreme CL9 1600mhz

Motherboard: MSI z87-g43 Gaming

Proc.: Core i3 4160 3,6ghz OC@ 3,85

Zasilacz: Cooler Master Silent M2 720w Modularny

Chłodzenie dodatkowe: Przód-120mm, Tył (wydmuch)-120mm, Procesor-ogwniwo peltiera + Zalman CNPS10X PERFORMA 120mm/1400rpm

Żem sie rozpisał -,-

Licze na waszą pomoc

K$H ^^

vote for torchan !

fuck the chinese hacking group!

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@ ref

@ edit

Problem rozwiązany,

przyczyna- najnowsze stery catalyst przetaktowywały mi karte o ponad 200mhz!!, dodatkowo zbyt słabo zwiększały obroty chłodzenia.

Problem zniknął po instalacji programu OC Guru II. Taktowanie w normie praca chlodzenia takze. Mam nadzieje ze komus to sie kiedys przyda.

:)

vote for torchan !

fuck the chinese hacking group!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...