Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spamboty na serwerze premium?

pingwin1324

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Mam do was pytanie. Wczoraj jak na co dzień grałem sobie na Hypixelu. Teleportowałem się do lobby blitz sg, i zobaczyłem, że kilka osób pisze to samo mniej więcej w tym samym czasie. Myślałem, że to tylko troll dzieci, próbowałem im przemówić do rozsądku ale mnie ignorowali. Zostawiłem ich i zacząłem dalej grać. Jakieś 3-4 minuty później admin napisał na czasie globalnym "Ktokolwiek umieścił te 150 spambotów w lobby blitz sg wiedz, że mogę je banować cały dzień". I tu moje pytanie. Po co ktoś kupił 150 kont premium tylko po to, żeby na chwilę zaśmiecić czat? Te boty nie pisały nic obraźliwego, ani nie reklamowały. A może to były skradzione konta? Jeden z tych botów był VIPem+, tak jak ja. Czy mam się martwić? Parędziesiąt minut później przeczytałem na ich stronie, że serwer był niedostępny na kilka minut, chociaż ja niczego nie zauważyłem, może akurat miałem przerwę. Możliwe, że ktoś mi skradnie konto, pomimo tego, że nikomu nie dawałem hasła? Dorzucam dwa screeny. Jeden ze spamem w lobby, drugi z informacją od admina.

post-835922-0-76004900-1415981900_thumb.png

post-835922-0-53782300-1415981989_thumb.png

POMOGŁEM? DAJ LAJKA!

Opublikowano

Raczej te spam boty to nie były konta premium nikt nie wydał by 13500 zł żeby zaśmiecić chat.Lepsze spamboty potrafią "udawać" graczy posiadających konto premium.  Nie masz co się martwić o swoje konto puki nikomu nie podasz hasła lub nie wejdziesz na serwer który je sprawdza to będzie bezpieczne.

Pozdrawiam Michiso.

Opublikowano

Lepsze spamboty potrafią "udawać" graczy posiadających konto premium.  

Wiem ale czytanie ze zrozumieniem jest ważne :)

Opublikowano

Jeżeli, nikomu nie podawałeś swoich danych do swojego konta, to nikt ci nie skradnie konta. 

Wyłączyli serwer, na kilka minut może po to aby coś sprawdzić/zbanować te boty? 

Co do kont PREMIUM, to raczej nie chciałoby się nikomu (przynajmniej tak myślę) okradać 150 kont aby, zrobić spam na serwerze ;) 

Może po prostu, tamten spam bot, miał specjalnego keylogera/hacka cokolwiek, że mógł wejść na serwer bez PREMIUM? Teraz wszystko jest możliwe. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jeżeli, nikomu nie podawałeś swoich danych do swojego konta, to nikt ci nie skradnie konta. 

Wyłączyli serwer, na kilka minut może po to aby coś sprawdzić/zbanować te boty? 

Co do kont PREMIUM, to raczej nie chciałoby się nikomu (przynajmniej tak myślę) okradać 150 kont aby, zrobić spam na serwerze ;) 

Może po prostu, tamten spam bot, miał specjalnego keylogera/hacka cokolwiek, że mógł wejść na serwer bez PREMIUM? Teraz wszystko jest możliwe. 

Jak zawsze wymyślasz :D boty włamujące się na servery Mojang ;3

Włamywać się na serwery wielkich firm Mojang/Microsoft by pospamić na jakiś serverze, tiaaa, to ma sens.

Tak delikatnie odkopię:

takie konta pochodzą z róznych for, czasem udostępniają/sprzedają loginy i passy do kont premium w hurtowych ilościach.

Często właściciel konta nawet nie wie że ktoś ma do niego dostęp.

Więc to działa jak każdy inny spambot, tylko zamiast brać losowy nick, to wybiera z listy, razem z hasłem.

1438614356923701010629.png

Opublikowano

1. Myślę, że były to jakieś publiczne konta

2. Nie ma szans żeby ci wykradli konto jeżeli hasło jest dobre.

3. Byłem w momecie w którym Kid pisał o tym, lecz z botami jako takimi się nie spotkałem, byłem w grze w pb też. Może mam gdzieś screena.

4. Jeżeli grasz na HP sporo, możemy pograć razem. Ranga MVP, prawie 15k zabójstw w PB, 1K3 ranku na arenie (co więcej mam Pig Destroyer (najlepszy item, dropiący ze skrzyni).

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Szkoda, że nie masz żadnego ss bo aż chciałabym to zobaczyć. O konto nie musisz sie martwić nikt ci nie ukradnie ;)

Opublikowano

Dlatego najlepiej zmieniać hasło co ~miesiąc. Sam niedawno natknąłem się na pastebinie na passy do 125 kont premium od synetika (nie znam typa), gdzie emaile były na "j", potem na "k", więc jeśli tak zliczyć 13x~125 to wychodzi całkiem duża liczba skradzionych (?) kont. Tak samo jak było z MineCashem, w którym był keylogger i potem twórcy wykorzystywali to do wbijania setkami kont na serwer, żeby go wywalić ^^.

tenor.gif

Opublikowano

Te DarkBot czy jak on tam ma, ma mozliwosc spamienia + logowanie sie do premek z listy jakiejs

Opublikowano

Nie wykradną ci konta, założę się, że to spamboty utworzone z kont publicznych premium. 

Wątpię, iż byłaby osoba z hackerstwem na takim poziomie by masowo kraść konta MC. ;d

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...