Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy warto zaczynac grę w tere?

malum75

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, chciał bym od razu sprecyzować ze chciał bym grac wydawać na grę jak najmniej albo wcale jeśli to możliwe i tu moje pytanie jak to jest z tym modelem płatności? coś w stylu aiona ze za free mogę jedynie robić questy i levelowac ? Grając w gre mmo chciał bym mieć kontakt z innymi graczami tego niestety w aionie nie ma czat praktycznie zablokowany handlować tez nie mogę. Wiec się pytam was jak jest w terze jakie ograniczenia są dla graczy bez premium ? Mógł bym spokojnie wybić high lvl i nie narzekać ze mam większość funkcji zablokowanych ?

@Edit

To jeszcze chciał bym się zapytać na jakim serwerze mogę spotkać polaków tylko w tym wyższym przedziale wiekowym tak od 16 

Opublikowano

Tutaj wszystkie funcje sa dostepne za darmo, co lepsze wcale nie musisz placic aby byc najlepszy bo wszystko dostepne jest w grze. Tera Club za kase daje Ci tylko pewne udogodnienia ktore nie sa jakies przesadzone.

Tym bardziej wybrales dobry okres bo pod koniec roku bedzie wprowadzony patch ktory obejmie 65 lvl nowe skille, nowy kontynent i gear oczywiscie wiec to co teraz ludzie maja i sa wykokszeni bedzie niczym po tym patchu.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

W tera shopie są głównie wyglądały broni, kostiumy i mounty. Wszystko co jest tam dostępne możesz kupić za golda od graczy. Tera club daje np. mniejsze colldowny instancji i dodatkowe wejścia do nich, możliwość teleportowania się bez użycia scrolli. Nie ma żadnych ograniczeń handlu ani czatu. Bez tera clubu da się normalnie grać ja nie kupiłem go ani razu od kiedy gram.

Opublikowano

Opłaca się  w ogóle jeszcze grać w Tera?.

Ci którzy już grają mogą się wypowiedzieć na ten temat i powiedzieć czy gra sporo osób??, można spotkać większą ilość Polaków???.

Chce zainstalować tą grę, bo grałem wcześniej w Aiona i nic nie mogłem więc zrezygnowałem. Mam nadzieje że Tera Online jest lepsza. Prosiłbym o odpowiedzi na moje pytania.

Opublikowano

Tak jak kolega @Krychero chciałbym wiedzieć, czy warto zaczynać grę w Tere. Jest to podobno bardzo dobry tytuł i ma w sobie potencjał, ale i tak chcę wiedzieć coś więcej o tej grze .

Opublikowano

@Kychero

@gre3ku

Warto zaczynać. Gra ma bardzo dobrą grafikę, są zróżnicowane bg. Oczywiście znajdą się głosy że gra jest nudna, monotonna, ale wystarczy znaleźć dobrą gildię z TS-em i zabawa jest gwarantowana. Niedługo w grudniu wejdzie na serwery nowy update z wyższym level capem, nowymi itemami, nowymi skillami, nowymi mapami, nowym bg. TERA ma potencjał i jest ciągle rozwijana. Gra się wtedy wyrówna bo starzy grace będą musieli robić sety do pvp od nowa. Graczy jest dużo tak samo polaków. Jeśli lubicie PVP to polecam serwer Kilian.

Opublikowano

Nie ma co porównywać Tera Rising do Aion'a. Nie dość, że graficznie jest znacznie lepsza, to i nie jest P2P. Tak jak ktoś tu napisał, w Terze za realną gotówkę możesz kupić mounty, kostiumy, zmianę bohatera (wygląd), itp. Ale nie ma czegoś takiego, iż masz zablokowany jakiś chat lub handel. Gra się bardzo przyjemnie, łatwo jest wbić 60 lvl, a niedługo ma być max. 65, do tego każda klasa dostanie po nowym skillu, nowe mapy, itemy. Wracając do kostiumów i mountów, można je zakupić od innych graczy za walutę w grze. Co do graczy, najwięcej Polaków jest na serwerze Arcadia, Killian, Fraya. Bardzo przyjemnie gra się ze znajomymi, chociaż samemu też nie trudno znaleźć kogoś do grania (legion - gildia). Przeważnie wymagają TS/Skype, aby była lepsza komunikacja, zwłaszcza podczas robienia dungeonów. Byłam w kilku legionach i ludzie są naprawdę bardzo życzliwi i pomocni. Gorąco polecam i zachęcam do grania w tą grę :) 

Opublikowano

Nie trzeba wydać ani złotówki w Aionie na Złoty Pakiet, znoszący wszystkie ograniczenia, bo można go kupić za gotówkę w grze u brokera (agenta handlowego). Aion to nie jest gra P2P / P2W, to błędne myślenie i powielanie stereotypów i plotek przez osoby, które wbiły w grze 10 lvl.

Kostiumy, mounty i tego typu rzeczy są w Aion Shopie, ale również można je kupić za kinah, czyli walutę w grze.

Grafiki porównać nie mogę, bo nie grałam w Terę, ale do aionowej grafiki nie mam zastrzeżeń.

Informacje o nadchodzących update można znaleźć w dziale Aion Online - Media.

it's not who i am underneath

but what i do that defines me.

Opublikowano

Nie trzeba wydać ani złotówki w Aionie na Złoty Pakiet, znoszący wszystkie ograniczenia, bo można go kupić za gotówkę w grze u brokera (agenta handlowego). Aion to nie jest gra P2P / P2W, to błędne myślenie i powielanie stereotypów i plotek przez osoby, które wbiły w grze 10 lvl.

Kostiumy, mounty i tego typu rzeczy są w Aion Shopie, ale również można je kupić za kinah, czyli walutę w grze.

Grafiki porównać nie mogę, bo nie grałam w Terę, ale do aionowej grafiki nie mam zastrzeżeń.

Informacje o nadchodzących update można znaleźć w dziale Aion Online - Media.

Parę miesięcy temu (nie powiem kiedy, ale znajomy, który miał max lvl, chyba nawet na kilku postaciach), mówił, że Gold Pack'a nie można już kupić za walutę w grze, może teraz znów można, albo gry mi się pomyliły, w co wątpię, nie wiem. Jak ja grałam (ponad rok temu albo i więcej), to na pewno był Gold Pack za gotówkę w grze, której nie kupiłam, wbiłam 20+ lvl i mnie gra znudziła. Grafika nie przypadła do gustu, jedyne, co mnie zachęciło w Aionie, to skrzydła. Nic poza tym. W każdym razie i tak wg mnie jest to P2P (mimo, iż można zakupić za pieniądze w grze, co jest ułatwieniem), ponieważ był/jest ograniczony handel i coś z czatem, więc trzeba kupić GP, jeżeli dobrze pamiętam. W Terze nie ma czegoś takiego jak ograniczenie. No, ale mniejsza. Kwestia gustu, chęci, itp. Dla mnie Tera jest bez porównania lepsza w każdym calu. Jeszcze raz napiszę: warto grać, dugneony są ciekawe, bardzo ładna grafika, świetnie przedstawione rasy, na pewno znajdziesz swoją ulubioną klasę. Krajobrazy są przepiękne, mounty, zbroje. Bardzo efektowne umiejętności klasy Reaper.

Bez spin! To jest moje zdanie odnośnie Tery, Aiona. Grałam chwilę w to i to, bardziej przypadła mi Tera do gustu - w szczególności urzekła grafiką :) Jak Ciebie czymś uraziłam, to przepraszam, ale to nie było moim zamiarem.

Opublikowano

Parę miesięcy temu (nie powiem kiedy, ale znajomy, który miał max lvl, chyba nawet na kilku postaciach), mówił, że Gold Pack'a nie można już kupić za walutę w grze, może teraz znów można, albo gry mi się pomyliły, w co wątpię, nie wiem. Jak ja grałam (ponad rok temu albo i więcej), to na pewno był Gold Pack za gotówkę w grze, której nie kupiłam, wbiłam 20+ lvl i mnie gra znudziła. Grafika nie przypadła do gustu, jedyne, co mnie zachęciło w Aionie, to skrzydła. Nic poza tym. W każdym razie i tak wg mnie jest to P2P (mimo, iż można zakupić za pieniądze w grze), ponieważ był/jest ograniczony handel i coś z czatem, więc trzeba kupić GP, jeżeli dobrze pamiętam. W Terze nie ma czegoś takiego jak ograniczenie. No, ale mniejsza. Kwestia gustu, chęci, itp. Dla mnie Tera jest bez porównania lepsza w każdym calu. Jeszcze raz napiszę: warto grać, dugneony są ciekawe, bardzo ładna grafika, świetnie przedstawione rasy, na pewno znajdziesz swoją ulubioną klasę. Krajobrazy są przepiękne, mounty, zbroje. Bardzo efektowne umiejętności klasy Reaper.

Był czas, kiedy nie dało się handlować Gold Packami (niecały miesiąc) i wtedy to było dopiero oburzenie ludzi, całkiem zrozumiałe zresztą. Pomijając to, Gold Packi były i są zdatne do handlu. Zanim gracz wbije 65 lv (a GP jest tak naprawdę przydatny właśnie od 65), to wpada mu kasa z misji/mobów, wystarczająca na zakup pierwszego pakietu, a później jest już tylko łatwiej. Ja również z początku byłam negatywnie nastawiona do tych ograniczeń, ale odkąd kupiłam pierwszy Złoty Pakiet, nie mam większych problemów z uzbieraniem kasy na kolejny i o ograniczenia nie trzeba się martwić.

Co do ograniczeń czatu - jest on ograniczony tylko do pewnego stopnia, ale chyba nie ma sensu zagłębiać się w szczegóły, w każdym razie da się normalnie porozumieć z ludźmi.

Oczywiście rozumiem, że Aion nie musi każdemu się podobać, chciałam jedynie sprostować kwestię P2W, która moim zdaniem nie dotyczy Aiona, zwłaszcza na polskim serwerze, gdzie przelicznik cen niektórych itemów w Aion Shopie (głównie chodzi o kostiumy) jest kosmiczny, dlatego nikt ich nie kupuje za PLN, a sety end game'owe do pvp/pve są dostępne wyłącznie w grze, co więcej nie da się nimi handlować, więc każdy sam musi sobie na nie zapracować, co wyklucza opcję handlu nimi za PLN.

Anyway, koniec moich wywodów. Jeśli ktoś woli Terę, to jego wybór. Zapewne też ma wiele uroków. :P

it's not who i am underneath

but what i do that defines me.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...