Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] SkyBlock, czy RPG?

berisha

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Planuję stworzyć jakiś ciekawy i oryginalny serwer Minecrafta, który przyciągnąłby wielu graczy. Tylko mam takie wahania pomiędzy serwerem RPG z questami, a SkyBlock'iem w jakimś innowacyjnym stylu. Proszę was o opinię i wybór serwera, który sprawiłby wam większą frajdę. Mam również jeszcze jedno pytanie. Jest jakiś mało używany, a bardzo interesujący plugin, który chciałbyś zobaczyć na danym serwerze? - śmiało proszę proponować. Pluginy na moim serwerze będą oczywiście w pewnej ilości autorskie.

R6p2osg.jpg

Opublikowano

Serwerów SkyBlock jest od pełno. Jednak nie ma ani jednego w pełni dopracowanego RPG.

Jeżeli do Questów wykorzystasz plugin Citizens wraz z dodatkami, oraz różnego rodzaju bronie z umiejętnościami "McSkills", serwer będzie świetny.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Może i sky-block jest pełno ale często padają z powodu braku dopracowania i innych rzeczy jak shop :p albo poprostu się nudzi bo 5-*** miesiące jest bez nowej edycji. Jeśli byś dopracował go a najlepiej napisał 1 plugin na cały skyblock to może i by wypalilo. Co do RPG to sądzę że może przyciągnąć graczy jeśli będzie super mapy i inne rzeczy. Na jednym ze znanych serwerów był RPG ale padł z powodu zmiany wersji mc :p a tak to się trzymał od 50-250 graczy było

531001454960877632167.png

Opublikowano

Zdecydowanie, zrób tryb bez zastanowienia ''RPG z questami'' 

Mało jest teraz takich trybów, a graczy by przyszło ;) 

Co do pluginu, to wykorzystaj ''Citizens'' na serwerze Pozdrawiam.

Opublikowano

Szczerze ? Nie zagrałbym na takim RPG ponieważ i tak wyjdzie z tego jedno wielkie nic . Gram na angielskich serwerach RPG i jestem z nich zadowolony , a na polskich serwerach RPG to nic innego niż wgranie pluginu mcmmo i tyle , ustawienie questa u bota i to jest to całe RPG a wiem że bez autorskiego pluginu serwer jest słaby a komu chce się coś takiego  pisać ?. Na serwerze skyblock też bym nie zagrał bo już mi się znudziły . Ale mając od wyboru SB albo RPG poleciłbym ci SB ,gdyż będzie więcej graczy . Większa część populacji graczy minecraft to dzieci , a dzieci muszą mieć od razu wszystko i nie chce im się do niczego dążyć . To moje zdanie , każdy może mieć inne . Zrobisz jak uważasz ;)

00768247823007970726.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...