Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Permissions

Naidaa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie

a wiec tak potrzebuje pomocy w permission'ach nie radze sobie, nie umiem ich ustawic w ogole a jak ustawie juz cos dobrze to inna sie okazuje doslownie zrypana dzisiaj okazalo sie ze Vip chanel admin mogl dawac frienda czy jest mozliwosc zeby ktos zapodal permisje lub dokladnie powiedzial jak je po ustawiac ?

Opublikowano

Było to już wałkowane na tym forum kilka razy :D Więc przejdźmy do sedna:

Ranga VIP Channel Admin (uprawnienia, które odpowiadają za co):

i_group_member_add_power - moc nadawania rang 

zaleca się wpisać mniejszą wartość niż wartość:

i_group_needed_member_add_power w randze typu friend) (ODPOWIADA ZA NADAWANIE RANG)
i_group_member_remove_power - moc zabierania rang (zaleca się wpisać mniejszą wartość niż 

zaleca się wpisać mniejszą wartość niż:

i_group_needed_member_remove_power - w randze typu friend)(ODPOWIADA ZA ODBIERANIE  RANG)

Jeżeli potrzebujesz pomocy napisz do mnie na prywatnej wiadomości IP TeamSpeak'a lub na GG :)

Opublikowano

Zależy o jakie uprawnienia pytasz nadawanie rang tak jak wyżej, lecz inną wartość mocy nadawania i inną wartość mocy, która jest potrzebna do nadania rangi administratora. :)

Opublikowano

witam serdecznie

mam pytanie czy jest mozliwosc jakos wyciagnas ustawienie kanalow z serwera gdzie nie mam dostepu do serwera query ? wykupilem hosting na pukawka ale ostatnio caly czas z serwerem jest problem chcialem zeby dali mi sami ustawienie serwera pokoi i permisionow i nie udzielaja takiego pliku czy jest mozliwosc zeby samemu jakos skopiowac wszystko i przeniesc na innt sertwer ?

Opublikowano

witam serdecznie

mam pytanie czy jest mozliwosc jakos wyciagnas ustawienie kanalow z serwera gdzie nie mam dostepu do serwera query ? wykupilem hosting na pukawka ale ostatnio caly czas z serwerem jest problem chcialem zeby dali mi sami ustawienie serwera pokoi i permisionow i nie udzielaja takiego pliku czy jest mozliwosc zeby samemu jakos skopiowac wszystko i przeniesc na innt sertwer ?

Nie ma możliwości, chyba że przyślą Ci pliki twojego serwera po prostu napisz do supportu i się dowiesz czy je otrzymasz ;p

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

ok nie bede zakladac nowych tematow skoro ten watek sie odswiezy....

mam problem z tym ze dolozylem range vip chanel admin lecz mam taki problem ze head admin chanel jest nad ta ranga w sorcie jak zrobic zeby ludzie byli pod ta ranga ? chodzi mi o ludzi na kanale... nie wiem czy dobrze to napisalem ...

vip

head

operator

reszta ...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

I kolejne pytanie....

Chciałbym utworzyc range ktora daje mozliwosc wejscia na dany kanal, i bez tej ikony nie da sie wejsc na ten kanal ... jak zrobic taka ikone

Opublikowano

Polecam zrobić rangę kanałową np, A i nadać tam uprawnienia do wejścia na zablokowany kanał, omijanie hasła oraz join power

te uprawnienia:

b_channel_join_permanent
b_channel_join_ignore_password
b_channel_join_ignore_maxclients
i_channel_join_power

lub zrobić rangę serwerową z tymi uprawnieniami :)

Nie zapomnij ustawić permissions kanału :)

Opublikowano

dobra teraz nastepne pytanie, wchodze na telefonie na ts'a ale nie chce zeby tego bylo widac ze jestem na telefonie jaka jest to permisja do rangi zeby nie widzieli ludzie jakiej wersji siedze  ?

Opublikowano

Tego nie możesz zrobić, chyba że poszperasz w plikach serwerowych ts3, że jak ktoś jest na androidzie to piszę, że windows lub linux :)  Lecz to jest bardziej zaawansowane :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...