Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomysłodawca - innowacyjne pomysły, zmiana/poprawa istniejącego systemu, itp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WITAM

Na wstępie chciałbym się przywitać z osobami, które odwiedzą ten temat.

Zanim przejdę dalej, zacznę od tego, że za udzieloną pomoc, nie oczekuje żadnego wynagrodzenia, oraz innych korzyści materialnych.

Jedynie co mam na uwadze, to poprawa serwerów, które w ostatnim czasie stają się jedynie kopią poprzednich. 

OFERUJĘ

(Dla typu serwera Medium-Easy, Easy)

Innowacyjne pomysły na (różnorodne propozycje, wedle oczekiwań):

- system petów

- system ulepszeń/itemów

- nowe standardowe umiejętności

- dungeony

- handel

- zwiększenie graczy online

- itp

Poprzez testowanie:

- poprawa istniejących systemów

- rat serwerowych

- całokształtu

-itp

KONTAKT

Zainteresowanych proszę o kontakt na PW.

Temat skierowany do osób, które potrafią stworzyć coś nowego, oraz pragną pójść z duchem czasu:)

P.S.  Sam chciałem zająć się stworzeniem serwera, jednak praca oraz studiowanie 2-ch kierunków, nie pozwalają mi zbytnio na takie poświęcenie.  

(Wiadomo, że na zlepek serwera z plików z mpcforum poświęca się mało czasu, natomiast żeby stworzyć coś nowego, potrzeba już tego czasu dużo, dużo więcej)

Podstawy takie jak dodawanie broni/moobów/idt, edycja questów itp posiadam, jednak nie tego dotyczy moja oferta.

57192e39824c93eb888999c2fd81258e.gif

Opublikowano

Zwiększenie ilości online poprzez podkręcenie licznika, czy jak?

Opublikowano

@Entoria

Nie, nie poprzez to.

Poprzez poprawę czegoś co zostało źle zrobione, lub w oglóle nie wzięte pod uwagę. 

Te wszystkie poprawy/pomysły mają za zadanie zachęcić również i mnie do gry, więc takie zagrywki dla mnie odpadają na starcie :)

Opublikowano

@Entoria

Nie, nie poprzez to.

Poprzez poprawę czegoś co zostało źle zrobione, lub w oglóle nie wzięte pod uwagę. 

Czyli mówisz, że nie startujesz z Metinem?

Opublikowano

@Entoria

Miałeś na myśli, 'z własnym serwerem', czy po prostu taki mały sarkazm? :)

Nie, po prostu piszesz, że trzeba coś poprawić, a dla mnie cała ta gra jest do poprawienia.

Opublikowano

@Entoria

Zamiast poprawiać, lepiej pozbyć się tego, a na te konto wprowadzić coś nowego (oczywiście nie dotyczy to wszystkiego).

Takie pomysły na zmianę całego systemu gry też w jakiś sposób posiadam (np. nowy system zdobywania eq, jego ulepszania, itp).

Jednak nawet to co obecnie jest, da się tak poprawić, coś zmienić, że skutki widać natychmiastowo:) 

Wystarczy wyjść poza schematy! 

Opublikowano

@Entoria

Zamiast poprawiać, lepiej pozbyć się tego, a na te konto wprowadzić coś nowego (oczywiście nie dotyczy to wszystkiego).

Takie pomysły na zmianę całego systemu gry też w jakiś sposób posiadam (np. nowy system zdobywania eq, jego ulepszania, itp)

Jednak nawet to co obecnie jest, da się tak poprawić, coś zmienić, że skutki widać natychmiastowo:) 

Skoro jest to takie proste to czemu żaden serwer jeszcze tego nie wprowadził?

Opublikowano

@Entoria

Ponieważ prawie wszystkie osoby, które tworzą serwery nie zastanawiają się co tak naprawdę ma na to wpływ, co tak naprawdę trzeba zmienić, aby tych graczy było więcej.

Większość zamiast nad tym siąść i racjonalnie pomyśleć, wolą wprowadzać kolejne nowości i jeszcze raz nowości (często nie poprawiając tych starych) .

Oczywiście, często takie podejście jest uzasadnione i przynosi skutki, ale na jak długo?

Ja własnie nad takimi rzeczami często się zastanawiam, coś co jest oczywiste, aż tak oczywiste, że większość nie bierze tego nawet pod uwagę. 

Diabeł tkwi w szczegółach :)

@1361622928-U485574.pngfridej

Dzięki za opinie  :)

@down, oczywiście nie odebrałem Twoich komentarzy negatywnie, jak są do mnie jakieś pytania, to postaram się na wszystkie odpowiedzieć zgodnie z prawdą.

Opublikowano

@Entoria idź hejcić gdzie indziej.

@topic oferta ładnie napisana, przejrzysta. Nie mialem do czynienia z autorem ale myślę, że mogę polecić.

Ziomek, czy ja coś hejce?

Po prostu pytam się mniej-więcej w jaki sposób ma to wyglądać, bo jest to dla mnie ciekawe. (:

Opublikowano

Pomysły to jedno, a to, że na tym forum większość ludzi potrafi tylko kopiować tematy i korzystać z gotowców (po udzieleniu miliona porad jak odpalić coś co jest już zrobione) to drugie :P

Opublikowano

Ze tak zapytam.

Przewidujesz jakieś wynagrodzenie w razie gdyby twój (technik) wykonał wszystko co podajesz, a liczba graczy lub coś by nie wyglądała tak jak w twoich planach? 

3_1.png

Opublikowano

@IstvanPL

Mam jakieś wrażenie, że ten post nie był skierowany w moją stronę ;p

Jednak postaram się i na niego odpowiedzieć.

Dlatego umieściłem, że jest to temat dla osób, które potrafią stworzyć coś czego jeszcze nie było.

@~Sielu

Nie pobieram z tego żadnych materialnych korzyści, więc nie wiem czemu, miałbym jeszcze za to komuś płacić :P

To co proponuje nie jest sztywne, wszystko da się poprawić wedle własnych upodobań, nie każe nikomu wprowadzać coś bo ja tak chcę.

Ważne jest to, aby takie decyzje nie podejmować w jednoosobowej ekipie, czasem jednak trzeba postawić na swoim i się tego trzymać, jeśli się wierzy w swoją rację.

I mam nadzieję, że to co napisałem w temacie, to nie są dla Cb puste słowa.

Jedne pomysły umilają rozgrywkę, inne powodują, że staje się ona ciekawsza (czyt. nie monotonna), a jeszcze inna poprawiają status serwera (wszystko musi być jakoś uporządkowane, tak aby znalazło się coś dla każdego).

Opublikowano

@IstvanPL

Mam jakieś wrażenie, że ten post nie był skierowany w moją stronę ;p

Jednak postaram się i na niego odpowiedzieć.

Dlatego umieściłem, że jest to temat dla osób, które potrafią stworzyć coś czego jeszcze nie było.

@~Sielu

Nie pobieram z tego żadnych materialnych korzyści, więc nie wiem czemu, miałbym jeszcze za to komuś płacić :P

To co proponuje nie jest sztywne, wszystko da się poprawić wedle własnych upodobań, nie każe nikomu wprowadzać coś bo ja tak chcę.

Ważne jest to, aby takie decyzje nie podejmować w jednoosobowej ekipie, czasem jednak trzeba postawić na swoim i się tego trzymać, jeśli się wierzy w swoją rację.

I mam nadzieję, że to co napisałem w temacie, to nie są dla Cb puste słowa.

Jedne pomysły umilają rozgrywkę, inne powodują, że staje się ona ciekawsza (czyt. nie monotonna), a jeszcze inna poprawiają status serwera (wszystko musi być jakoś uporządkowane, tak aby znalazło się coś dla każdego).

Ahh tak wybacz, nie doczytałem że nie pobierasz materialnych korzyści. 

3_1.png

Opublikowano

@~Sielu

Chyba, że jeśli chodziłoby o stworzenie serwera od podstaw do końca, z ustawieniem wszystkiego (raty, ulepki, systemy, pvp, pve, dungeony, itd, idp), oraz z nowatorskimi nowościami.

W takim przypadku nazwałbym to raczej współpracą. Jednak wtedy najpierw uzgadniam konkrety, potem planuję, a na końcu tworzę z tego spójną całość:) (cała rozpiska wszystkiego w pliku textowym lub .xlsm - excel).

Opublikowano

Możesz mi podać swój nr gg na PW?.

Jestem zainteresowany twoją ofertą i myślę że się dogadamy :)

Ogółem bardzo ładnie przedstawione :) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...