Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

FV215b 183 wyjaśni ktoś w końcu:D?

szluga123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam za sobą już prawie 4k bitew i nadal nie wiem jak to jest z pociskami czołgu FV215b 183 w sensie czasem walnie za 1k a czasem za 1,7k i tego nie rozumiem. To jest takie działo co w kv2 czyli samobieżne czy ma on pocisk zwykły co wali nie dużo ponad 1k, penetracja 300 i drugi pocisk co ma 235 penetracji ale dmg jakos koło 1,7k. Jak to jest?

Opublikowano

Ma pociski:

• AP, 1150 obrażeń, 310 penetracji
  • HESH(gold), 1750 obrażeń, 230 penetracji
  • HE, 1750 obrażeń, 92 penetracji

HESHe to takie HE, tylko że z większą peną. O ile pociski AP to te normalne pociski, o tyle kwestia za ile wejdzie pocisk HE zależy od pancerza w danym miejscu, pancerza obok niego oraz RNG, więc może od 0 do 2000(bo HESHe mają wysoką penetrację w przeciwieństwie do zwykłych HE). No i niektórzy używają AP, a niektórzy tych HESHów więc nie da się jasno powiedzieć za ile walnie.

Opublikowano

czyli najlepiej dać 3/4 pocisków te Heshe a reszta to AP tak? Te HE to raczej są nie potrzebne no chyba, że nie ma się tych 5k srebra:D

I jeszcze jedno pytanie mam Conquerora stokowego i czy warto iść do tego fvb215b? Mam też T71 (kończę go), co do T57 jestem pewny ale trochę jeszcze długo a ja chciałbym szybciej jakoś dojść do jakiejś dziesiątki. Mam 200k wolnego expa i nie wiem czy nie przeznaczyć na Conquerora czy do tego T57, wiem, że to inne czołgi ale kto z was lubi bardziej jaki czołg? Co byście wybrali na moim miejscu. Dodam jeszcze, że mam IS-7 oraz T110E3 więc mam już 1 HT ale fvb jest trochę inny.

Opublikowano

Tak jak mówisz, albo full HESHe jeśli czujesz się na siłach.

Co do brytyjskich HT to się wypowiem bo mam FV - bardzo ciekawy czołg, ale nie jest najprostszy w grze. Ale nie marnuj free expa na niego, bo Conqueror ma świetne działo(najlepsze z HT IX, oprócz magazynka od AMX'a 50 120) więc nie ma sensu. Free expa użyj aby pobadać moduły na T54E1 bo podobno ten czołg na stocku to niesamowita tragedia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...