Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Słuchawki vs karta dźwiękowa

TornadoS12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. W co lepiej warto zainwestować? W słuchawki Logitech G230 z kartą zintegrowaną, czy w jakąś kartę dźwiękową i słuchawkami za 50zł? Co byłoby lepsze?

Opublikowano

@TornadoS12 od razu dopowiem: jeśli masz zamiar kupić logitechy to nie G230, które chodzą po 259zł (ceneo).

Już lepiej dołożyć 2-4 dychy i mieć lepszą wersję tych słuchawek - G430 - sam posiadam.

Link do sklepu: http://mediaarena.pl/pl/p/Logitech-G430-Surround-Sound-Gaming-Headset/1723

Te słuchawki (według mnie) nie potrzebują jakiejś karty dźwiękowej, ponieważ jakość dźwięku nie jest tracona dzięki temu, że połączenie mikrofonu i słuchawek jest poprzez USB, nie kartę dźwiękową.

4770714280454741315510.png
Opublikowano

To do tych słuchawek lepiej, jakbyś miał jakąś lepszą kartę dźwiękową, bo tych słuchawek via usb nie podłączysz (chyba, że znajdziesz sobie kartę dźwiękową via usb).

Opublikowano

Czemu takie szajsy :v? Najtańsza a wydajna karta dźwiękowa to Xonar DX <-- używana może być. Dozbieraj potem pare groszy i się pomyśli. Superluxy HD681 (Nie B!) powinieneś być z nich zadowolony. A ten szajs od Logi to się na śmieci nada co najwyżej.

graphic.png
Opublikowano

Czemu takie szajsy :v? Najtańsza a wydajna karta dźwiękowa to Xonar DX <-- używana może być. Dozbieraj potem pare groszy i się pomyśli. Superluxy HD681 (Nie B!) powinieneś być z nich zadowolony. A ten szajs od Logi to się na śmieci nada co najwyżej.

Akurat według mnie to nie jest szajs. W sumie wszystko zależy od użytkownika danych słuchawek, czy się mu spodobają czy nie.

Xonara jak najbardziej polecam, ale według mnie logitechy to jednak dobra marka ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...