Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Po chwili grania ping wzrasta do astronomicznych wartości

abcfg

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem który występuje tylko w CS GO, nawet w 1.6 grałem bardzo długa sesję i ani razu problem nie wystąpił.

Mianowicie po chwili grania ping zaczyna powoli wzrastać, aż w końcu sięga wartości które całkowicie zacinają grę. Gdy nie jestem w grze lub tez jest ona zminimalizowana, ping do routera waha się w granicach 1-10ms, czyli jak najbardziej okej, jednak gdy wejdę do gry i poczekam aż wystąpią te lagi, to dostrzegam że wtedy ping do routera osiąga wartości ponad 1000ms, a czasami nawet zrywa połączenie. Jak zminimalizuję grę to ping błyskawicznie powraca do normalnych wartości.

Nie mam już pojęcia co może być powodem. Z routerem raczej wszystko jest w porządku zważając na to że problem w CS 1.6 nie występuje.

Jeśli będzie trzeba to mogę wstawić filmik obrazujący problem. Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc przy jego rozwiązaniu. Pozdrawiam.

Opublikowano

Cs:go laguje, mi też od czasu do czasu skacze. Polecam nie grać turniejówek. Ewentualnie napisz do valve ale nie nastawiaj się, że ci odpiszą coś sensownego.

FizzyFisherman_eune_57_3_logo.png

Opublikowano

wina połączenia internetowego napisz jakie masz połączenie internetowe ja też tak mam nie kiedy jak gram w go u siebie.

Polecam wyłączyć wszystkie programy które posiadają dostęp do neta to powinien ping zmniejszyć się .

graphic.png

76561198162331360.png

Opublikowano

Neo 50Mb/s. Ale ping jest normalny gdy zminimalizuję grę, tylko jak gram to czasami zwiększa się stopniowo, aż w końcu osiąga ponad 1000ms. Wtedy wystarczy zminimalizować grę i ping wraca do normalnych wartości. Czyli podejrzewam że problem leży gdzieś w CS'ie, tylko nie mam pojęcia gdzie dokładniej.

Opublikowano

Hmm, ale jak biorę laptopa do dziewczyny to na necie 16Mb/s wszystko jest okej, więc dość dziwna sytuacja i wynikałoby też że to jednak nie jest problem związany z komputerem.

Ccleanera używam systematycznie, neta podczas gry używa tylko CS. Spójność gry też wykonana i nie było żadnych błędów. Antywirusa również używam, zwłaszcza że laptop jest nowy, więc żadnych syfów nie mam.

Opublikowano

Wydaje mi się, że gdyby to była wina karty sieciowej, to na innym internecie (ale na tym samym laptopie) problem również by występował.

Opublikowano

Wysoki priorytet procesu csgo.exe // Menedżer = csgo.exe = Priorytet:Wysoki

Telefon do operatora - niech sprawdzi ile masz Hz na wyjściu antenowym, czy czasem nie wacha się 50~60Hz

Reset .cfg

"Alea iacta est!"

Opublikowano
  1. W przypadku połączenia kablowego np. NETIA, INEA masz gniazdko RJ45/Ethernet zwane gniazdem telefonicznym/internetowym.
  • Niech sprawdzi w nim przepustowość i zanik Hz. W przypadku przewodu SMA (antenowego) niech sprawdzi również podobnie.

1. W przypadku radiówki, możesz użyć programu do sprawdzenia siły sygnału połączenia i ew. zakłóceń.
  • Zakłócenia, które Ci wyświetli są głównie spowodowane zbyt krótki przewodem, zniszczoną końcówką, kartą sieciową.

Kabel antenowy posiada w środku ekran (splotka aluminiowa), który odpowiada za odpowiednią ilość przesyłu Hz oraz ma za działania powstrzymać przed zakłóceniami.

- nie jestem pewien, ponieważ edukowałem to 2 lata temu :D

Jeśli to będzie TEGO wina, to mu to powiedz i zajmie się robotą, albo jak pajac zacznie prawić podstawowy dialog firmowy.

"Alea iacta est!"

Opublikowano

...więc sam sobie odpowiedziałeś na pytanie, dokończę VALVE i nic na to nie poradzisz.

ew. oczyszczenie rejestrów, defragmentacja plików, skan dysków, odblok przepustowości, off procesy zakłócające łącze.

"Alea iacta est!"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...