Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tworzenie www

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam taki problem, że umiem html, z czego się składa, znaczniki i ja kto wszystko działa tylko nie wiem jak to zastosować w praktyce, jak zrobić szablon do tego i w czym się to robi.Znacie jakieś sposoby aby sobie poćwiczyć i utrwalić na jakimś przykładzie czy coś?

Opublikowano

Zacznij robić sobie stronę internetową a jeśli czegos nie będziesz wiedział to Google lub na forum chętnie pomożemy.

Jeśli pomogłem to zamiast gdzie kol wiek klikać najlepiej wejdź na stronę http://www.pajacyk.pl i kliknij.
W ten sposób pomogłeś. Czy to takie trudne aby wykonywać tą czynność codziennie?

Opublikowano

Zacznij od pisania w notatniku i zawsze stosuj wzór z html, title i body a potem dokładaj po 1 znaczniku i otwieraj w przeglądarce, jak coś źle zrobisz, będziesz wiedzieć co.

...................\/...................

Opublikowano

Tak jak wyżej napisano, małymi kroczkami - zacznij od typografii (czyli działań ze zwykłym tekstem, typu nagłówki, paragrafy, linki, itd.), potem przejdź do mediów (czyli grafika, video, muzyka) potem posiedź w znacznikach z head'a (meta, wstawianie zew. plików typu js czy css) a potem bardziej 'zaawansowane' rzeczy typu canvas, mapa linków, itd.

Możesz też to pomieszać trochę z CSS'em (ale po trochu, żeby się nie mieszało ;) ) lub przejść potem tylko do niego a ba samym końcu to połączyć :)

Opublikowano

Ja bym ci polecił bootstrapa i składać stronę z jego elementów.
I przede wszystkim:
-nie rób strony na tabelkach tylko na divach
-nie stosuj ramek
-nie używaj css wewnętrznego

wipek.pl

Opublikowano

Może się zle sie wyraziłem, umiem html i potrafię napisać tylko nie wiem jak w to zaimplementować szablon ogólnie jak się tworzy szablony...

W HTML tworzysz elementy które znajdą się na stronie a następnie nadajesz in wygląd poprzez CSS
Opublikowano

Powiem z mojego doświadczenia, najlepiej po pobieraj sobie jakies randomowe szablony z wujka gógla, i poprzerabiaj je, pododawaj jakies buttony, inputy kompatybilne z twitterowskim bootstrapem. Uwierz, takie czytanie kodu wpada w pamiec i to chyba najepsza metoda do nauki pisania szablonow niz pisania na "surowo" jak wyzej wspomnieli.

Opublikowano

Powiem z mojego doświadczenia, najlepiej po pobieraj sobie jakies randomowe szablony z wujka gógla, i poprzerabiaj je, pododawaj jakies buttony, inputy kompatybilne z twitterowskim bootstrapem. Uwierz, takie czytanie kodu wpada w pamiec i to chyba najepsza metoda do nauki pisania szablonow niz pisania na "surowo" jak wyzej wspomnieli.

dzieki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...