Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Błąd przy kompilacja tfs

Yogi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Robilem wszystko tak jak zostało napisane na tej stronie ;) https://github.com/otland/forgottenserver/wiki/Compiling-on-Debian-GNU-Linux

Building CXX object CMakeFiles/tfs.dir/src/ban.cpp.o
/home/forgottenserver/src/ban.cpp: In member function ‘bool Ban::acceptConnection(uint32_t)’:
/home/forgottenserver/src/ban.cpp:34:16: error: ‘IpConnectMap’ has no member named ‘emplace’
make[2]: *** [CMakeFiles/tfs.dir/src/ban.cpp.o] Błąd 1
make[1]: *** [CMakeFiles/tfs.dir/all] Błąd 2

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

@rafaeru to nie polecaj już człowieku nic nikomu.. po to jest kompilacja na linuxa zeby jej używać a wine tylko będzie zabierać zasoby mało ale zawsze coś 

i jakiś problem z wine będzie jaki bląd coś i ots siada...  

a co do twojego problemu  w poradniku jest wyraźnie napisane

The Forgotten Server v1.0 requires at least gcc 4.6, which is available in Debian 7 (wheezy).

The Forgotten Server v1.1 requires at least gcc 4.8, which is available in Debian 8 (jessie).

zależy jakiej wersji używasz pod wersje tfs 1.0  musisz mieć zainstalowane  gcc 4.6    a pod wersje 1.1 to chyba jest taka beta musisz mieć  gcc 4.8   

podejrzewam ze używasz debian 6 bo tez miałem taki problem lecz po instalacji debian 7 nadal miałem problem i nie rozwiązałem go wiec zainstalowałem ubuntu i tak nie instaluj ubuntu 12.04 bo na nim znika problem ten lecz inny jest jak na razie na ubuntu 14.04 śmiga wszystko dobrze wiec i jego polecam :)

ps: nie słuchaj też znawców (większości z tego forum) bo tylko wprowadzą cie w błąd :)

pozdrawiam Daniel

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...