-
👋 Witaj na MPCForum!
Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎
- ✅ Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
- ✅ Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
- ✅ System prywatnych wiadomości
- ✅ Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
- ✅ Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy
👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!
Zarejestruj się teraz
- 0

Pytanie
kurek098
kurek098
Witam.
Tak jak w temacie. Komputer wyłącza się po zmianie kart graficznej. Oczywiście oczywiście przy probie pogrania sobie w coś. Ale zacznę od najważniejszego. Czyli opisy podzespołów. Od razu zaznaczam ze komputer nie miał być konsolą, ale każdy czasem ma ochotę w coś pograć.
Więc tak.
Płyta główna : GIGABYTE GA-M52L-S3
w niej procesor AMD Athlon 64 x2 Dual Core 5000+ 2.60 Ghz
to wspomagane 4gb ramu na dual chanel czy mam 2 kości po 2gb i 2 sloty wolne.
zasilacz bo myślę ze w nim jest problem to MODECOM jakiś tam ale ma 480W MAX.
Karte jaka chciałem zainstalować to Sapphire vapor-x hd4890 1gb gddr5.
Ogólnie komputer w tą karta działa przy używaniu neta, oglądaniu filmów (jak nie w HD), czy nawet przy graniu w NFS Most Wandet (ten nowszy). Ale np. Przy Sims 3 się wyłącza albo przy Alice Madness Returns. (zaznaczam ze na starej karcie komputer się nie wyłącza, z tym ze stara karta ma 256mb i ogólnie jest STARA)
Myśle ze to wina zasiacza ponieważ ma za mała moc ale nie wykluczam tez procesora. Dla tego pytam się raczej bardziej doświadczonych użytkowników aby rozwiali moje wątpliwości. Jeśli to wina zasilacza to prosił bym o wskazanie jakiego lepszego na allegro tak do 300-350zl.
Pozdrawiam i liczę na szybka odpowiedz.
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.