Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wymagania i pytanie ( UNITY )

Gość Ramzes.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, oto mój PC

I5 4590

GTX 770

8GB

Na jakich ( ultra itd ) będzie działać Unity ?

Warto wgl tą grę kupić ?

Opublikowano

Jest szansa na 60 FPS na niskich, ale mogą być spadki. Moim warto kupić tą grę. Ma być dobra jak poprzednia część. Kampania też ma być dosyć długa. Grafika ma być świetna.

8902314106109971000808.jpeg
Opublikowano

Wysokie prawdopodobnie, bez jaj z tymi niskimi. No chyba że jest tak skopana optymalizacja aktualnie, ale jeśli tak to na 100% naprawią to w patchu.

Kampania też ma być dosyć długa. Grafika ma być świetna.

Przecież gra już wyszła i to wiadomo.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Wysokie prawdopodobnie, bez jaj z tymi niskimi. No chyba że jest tak skopana optymalizacja aktualnie, ale jeśli tak to na 100% naprawią to w patchu.

Przecież gra już wyszła i to wiadomo.

Wyszła? W Polsce wychodzi dopiero jutro. Niskie na pewno będą. Tak naprawdę trzeba samemu zagrać, żeby wiedzieć ile ma się FPS. Na 100% w każdym bądź razie pójdzie. 

Opublikowano

Wyszła na świecie i to wystarczy, przecież polska wersja ma tę samą optymalizację. GTX 970 uciąga (prawie) płynnie ultra, a między 770 a 970 nie ma raczej tak ogromnej różnicy jak niskie - ultra.

Jeśli jest tak faktycznie to dobrze. Jeszcze nie wiem jak faktycznie się ta gra sprawuje na kartach graficznych, więc przepraszam jeśli kogoś uraziłem moją wypowiedzią. 

Luz, tylko tłumaczę ;) Jest nawet pierwszy benchmark i 770 daje radę na wysokich w ~45 klatkach, myślę że wprowadzą jakiś patch i będzie lepiej.
YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Wyszła na świecie i to wystarczy, przecież polska wersja ma tę samą optymalizację. GTX 970 uciąga (prawie) płynnie ultra, a między 770 a 970 nie ma raczej tak ogromnej różnicy jak niskie - ultra.

Jeśli jest tak faktycznie to dobrze. Jeszcze nie wiem jak faktycznie się ta gra sprawuje na kartach graficznych, więc przepraszam jeśli kogoś uraziłem moją wypowiedzią. 

Opublikowano

Co wy pierdzielicie? Na gtx 970 sa spadki do 30 fps przez brak optymalizacji

Spadki będą na każdej karcie póki co, i z tym się trzeba pogodzić. W AC 60FPS nie jest aż tak konieczne do gry, zresztą nigdzie nie pisałem że jest stabilne 60...

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Spadki będą na każdej karcie póki co, i z tym się trzeba pogodzić. W AC 60FPS nie jest aż tak konieczne do gry, zresztą nigdzie nie pisałem że jest stabilne 60...

mój sprzęt: i5 2500k, msi gtx 970, 8gb kingston hyperx ram

na ultra, mimo 40fps'ów gra jest po prostu niegrywalna

fpsy fpsami ale animacje są po prostu niepłynne, a gra ma multum bugów

żeby nie było... - procesor i karta podkręcona, gra oryginalna i zaktualizowana, sterowniki aktualne, ta gra jest po prostu z*****a pod względem technicznym

Opublikowano

żeby nie było... - procesor i karta podkręcona, gra oryginalna i zaktualizowana, sterowniki aktualne, ta gra jest po prostu z*****a pod względem technicznym

Wcale nie jest zepsuta pod względem technicznym, aczkolwiek owszem potrzebuje dużego zaplecza technicznego. Możesz pobrać np. Razer Game Booster, do podkręcenia gier i powinno Ci się lepiej grać.

Opublikowano

Wcale nie jest zepsuta pod względem technicznym, aczkolwiek owszem potrzebuje dużego zaplecza technicznego. Możesz pobrać np. Razer Game Booster, do podkręcenia gier i powinno Ci się lepiej grać.

Game Booster nic tu nie da.

Nie wiem, może spróbuj powyłączać TXAA i inne bajery, bo Niemiec na 970 dawał radę w 50-60 klatkach ze zwykłym MSAA.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Gra jest bardzo wymagająca. Pewnie poprawią twórcy optymalizację w następnych aktualizacjach. Ubisoft tworząc gry nie myśli jakie sprzęty mają gracze. Sądzę, że po sprzedaży tej części wymagania pewnie będą nawet mniejsze w kolejnej odsłonie w stosunku do tej części. Jutro zagram na swoim sprzęcie i się wypowiem jak chodzi i jak mi się gra. Jeśli oczywiście będzie dało się grać. 

Opublikowano

Gra jest bardzo wymagająca. Pewnie poprawią twórcy optymalizację w następnych aktualizacjach. Ubisoft tworząc gry nie myśli jakie sprzęty mają gracze. Sądzę, że po sprzedaży tej części wymagania pewnie będą nawet mniejsze w kolejnej odsłonie w stosunku do tej części. Jutro zagram na swoim sprzęcie i się wypowiem jak chodzi i jak mi się gra. Jeśli oczywiście będzie dało się grać. 

gra nie jest wymagająca, wymagający to jest crysis 3 bo oprócz wymagań oferuje też dobrą oprawę graficzną

ta gra jest po prostu skopana

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...