Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy gra się lepiej na ruchomej kamerze ?

pamie13c

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Każdy? profesjonalny gracz w lola gra na ruchomej kamerze. Gram już ponad rok i ciągle mam kamerę sztywną, a bardzo trudno jest mi się przyzwyczaić do kamery ruchomej - musiał bym chyba zagrać z 200 gier żeby w miarę normalnie zacząć grać. Czy jest ktoś kto też gra na kamerze sztywnej i doszedł do challangera bez żadnych wspomagaczy typu zoomhack ?

Opublikowano

Ziomek, uwierz mi,że lepiej grać na ruchomej bo dużo więcej widzieć.. Ja miałem szczęście bo na początku jak zaczynałem grać to miałem i smarcasty i ruchomą kamerę i masz przewage nad przeciwnikiem :))

Więc polecam się uczyć

Opublikowano

Uwazam ze jesli jestes przyzwyczajony do grania na stalej kamerce to nie powinienes tego zmieniac jedynie w tym przypadku przydatna funkcja jest klawisz " Y" ktory umorzliwia  blokowanie/ odblokowanie kamery.   Sam gram na stalej ale w ciagu gry czesto sprawdzam co jest dalej na mapce :)

u1lc.png
Opublikowano

Jak oglądam popularnych streamerów z tsm to przesuwanie mapki kursorem myszy w teamfightcie przychodzi im z taką łatwością :( Wiem że by dojść do top challanger to konieczne jest opanowanie wolnej kamery. Ja doszedłem już do diamondu ale człowiek chce zawsze wyżej. Do tego mój komputer ma chyba z 15 lat, a wiem od znajomego z lola że gdy kupił nowy komputer poprawił się kilkukrotnie - w krótkim czasie doszedł do diamondu, jego staty o niebo się polepszyły. Dla mnie to koniec lola bo jedyna przyjemność z tej gry to rozgrywki rankingowe. Na wyżej już niestety nie pozwoli mi komputer i sztywna kamera.

Opublikowano

Ruchoma daje dużo przewagi. Możesz patrzeć na inne lane, widzieć co dzieje się ogólnie wokół Ciebie. Na sztywnej czasem możesz nie zauważyć nadchodzącej okazji na killa czy ganka :)

916741414680034286162.png

Opublikowano

Pamiętam jak odzwyczajałem się od sztywnej kamery. Pierwsze kilkanaście gier to horror, ale po przyzwyczajeniu się za nic w świecie nie wrócę do poprzednich ustawień. Większa kontrola - widzę to co chcę widzieć. Do tego grając bardzo mobilnymi championami skacze Ci tylko postać, a nie cały ekran. Komfort gry zwiększa się diametralnie. Naprawdę warto ;)

Opublikowano

Gram na ruchomej ale większość gry mam przyciśniętą spację i tak. Umiem grać tak i tak.

Opublikowano

Ja gram na zablokowanej i po prostu nie wiem jak się zabrać za granie na odblokowanej , grać dla mnie na odblokowanej np. takim Yasuo to tragedia. Ale przyuważyłem raz ,że dużo łatwiej jest kogoś "oklikać" lub kiteowac taką vayne na odblokowanej.. serio obowiązkiem jest odblokowana kamera?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...