Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Modernizacja komputera

darofights

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć posiadam taki zestaw : procesor intel core i5-3450 , karta graficzna nVidia gtx 550 ti , 8 GB ramu . Wpadłem. Na świetny pomysł wymienić kartę graficzna na : http://www.gainward.com/main/vgapro.php?id=954〈=en oraz dołożyć 8 GB ramu , będzie duża różnica ? Pójdą mi najnowsze gry na max settings ? Nie mowię tu o hd ale o mniejszej rozdzielczości . Czy moze jest sposób lepszej poprawy kompu mniejszym kosztem ? Na kartę + ram wydam około 1800 zł

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Jak już masz wymieniać kartę to nie na referenta. Po co ci 16 GB ram? I tak tego w żadnej grze nie wykorzystasz.

Napisz jaki masz zasilacz?

Procesor: Intel Core i5 4690

Płyta główna: MSI B85-G43

Zasilacz: Thermaltake 530W

RAM: Crucial Ballistix 8 GB

Karta Graficzna: MSI GTX 770

Dysk SSD: Plextor 128 GB M6S

Opublikowano

ramu nie oplaca sie kupowac, bo praktycznie go nie wykorzystasz

lepiej kupic od asusa lub msi 970, nie bierz referenta

poki co powinno wszystko pojsc

­

Opublikowano

Co to ten referent ? Czytałem ze msi jest bardziej awaryjna zasilacz prawdopodobnie tez do wymiany. Edit - juz wiem co to referent - czemu go nie polecacie jest tańszy czy nie będzie stabilniejszy ?

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

nie podales zasilacza, wiec podaj to powiemy ci czy czarna lista i bedzie sie z nim trzeba pozegnac

Co to ten referent ? Czytałem ze msi jest bardziej awaryjna zasilacz prawdopodobnie tez do wymiany

chlodzenie od producenta samej grafiki, bedzie sie grzala porownojac do innych rozwiazan innych producentow

­

Opublikowano

Komputera nie mam przy sobie lecz zasilacz wymienię do minimum 780 w tak mi zalecają , ale czy ta karta od gainward - geforce będzie o wiele sprawniejsza od mojej gtx 550 ti ?

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Komputera nie mam przy sobie lecz zasilacz wymienię do minimum 780 w tak mi zalecają , ale czy ta karta od gainward - geforce będzie o wiele sprawniejsza od mojej gtx 550 ti ?

kto ci tak zaleca? informatycy? dadza ci 780 ale jakas chinszcyzne gdzie na 12v ma moze 500w

markowy 500/530w do tej karty starczy

­

Opublikowano

Jeśli jesteście już tak Mili ostatnie pytanko a mianowicie :

Czy ten komputer bedzie silniejszy od tego zestawienia - jeśli tak o dużo- mało w skali od 1 do 10 :D

procesor - intel core i7-3610QM

ram - 16 GB

karta graficzna - nvidia geforce gtx 660M

jeśli podać coś jeszcze pisać :D

kto ci tak zaleca? informatycy? dadza ci 780 ale jakas chinszcyzne gdzie na 12v ma moze 500w

markowy 500/530w do tej karty starczy

tak mi zaleca większość moich nauczycieli (technikum informatyczne ) a kartę wybrałem sam.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Czy ten komputer bedzie silniejszy od tego zestawienia - jeśli tak o dużo- mało w skali od 1 do 10 :D

ram - 16 GB

chwila, to nie jest komputer ale laptop

i7 w grach nie odczujesz, gtx 970 jest kilka klas wyzej niz ta 660

tak mi zaleca większość moich nauczycieli (technikum informatyczne ) a kartę wybrałem sam.

tylko ze pobor pradu tego zestawu w stresie to ok 450w lub mniej

­

Opublikowano

ram - 16 GB

To pozdrów ich ode mnie i powiedź że są idiotami :D

Do GTX 970 wystarczy nawet firmowe 450W a ci o 780...

Procesor: Intel Core i5 4690

Płyta główna: MSI B85-G43

Zasilacz: Thermaltake 530W

RAM: Crucial Ballistix 8 GB

Karta Graficzna: MSI GTX 770

Dysk SSD: Plextor 128 GB M6S

Opublikowano

chwila, to nie jest komputer ale laptop

i7 w grach nie odczujesz, gtx 970 jest kilka klas wyzej niz ta 660

tylko ze pobor pradu tego zestawu w stresie to ok 450w lub mniej

Tak - to jest lapto dokładniej ASUS G55VW - czyli wynika ze stacjonarny lepszy ? jeśli tak od 1-10 o ilę ? bo nie wiem czy wydawać te 2 tys.. ;P

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Tak - to jest lapto dokładniej ASUS G55VW - czyli wynika ze stacjonarny lepszy ? jeśli tak od 1-10 o ilę ? bo nie wiem czy wydawać te 2 tys.. ;P

w skali od 0 do 10 twoj pc bedzie lepszy 10 w tej skali

bedzie 2 krotnie lepszy w grach jak i nie wiecej dzieki karcie i dobremu procesorowi

­

Opublikowano

Okej dzięki uspokoiliście mnie ; ) mam nadzieję ze wyjdzie niezły potwór a jak za pare lat zabraknie mocy to podepnę 2 kartę myśle ze bedzie warto ^^

jeszcze raz wielkie dzięki - i miłego wieczorku !

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Okej dzięki uspokoiliście mnie ; ) mam nadzieję ze wyjdzie niezły potwór a jak za pare lat zabraknie mocy to podepnę 2 kartę myśle ze bedzie warto ^^

jeszcze raz wielkie dzięki - i miłego wieczorku !

tylko pamietaj by nie brac karty z referencyjnym chlodzeniem

­

Opublikowano

w skali od 0 do 10 twoj pc bedzie lepszy 10 w tej skali

bedzie 2 krotnie lepszy w grach jak i nie wiecej dzieki karcie i dobremu procesorowi

procesor i5 3450 - 3,10 ghz turbo 3,50 jak się nie myle 4 rdzenie

jest lepszy od tego :

intel core i7-3610QM 2,30ghz turbo 3,50 4 rdzenie 8 wątków ?

cały czas myślałem ze ta i7 jest o niebo lepsza od tej i5

tylko pamietaj by nie brac karty z referencyjnym chlodzeniem

w czym ta karta od gainwarda ( geforce-referencyjna ) bedzie gorsza od tej msi ?

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

procesor i5 3450 - 3,10 ghz turbo 3,50 jak się nie myle 4 rdzenie

jest lepszy od tego :

intel core i7-3610QM 2,30ghz turbo 3,50 4 rdzenie 8 wątków ?

cały czas myślałem ze ta i7 jest o niebo lepsza od tej i5

w czym ta karta od gainwarda ( geforce-referencyjna ) bedzie gorsza od tej msi ?

poki co nie ma wielu gier ktora obsluzy  watkow

bedzie sie bardziej grzac, zapomnij o oc karty

­

Opublikowano

OC i tak nie robię - nie lubie ingerować w podkręcanie kart są ustawione jak są - trudno

grzanie mi nie przeszkadza - przecież nic mi się nie uszkodzi ;> , hałas to samo - i tak gram dość głośno

jednak chodzi mi o to czy w wydajnośći miedzy NP a gainward jest jakaś różnica ? oprócz grzania, oc , głośności

edit - ta nvidia gtx 550 ti to też referent ?

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

OC i tak nie robię - nie lubie ingerować w podkręcanie kart są ustawione jak są - trudno

grzanie mi nie przeszkadza - przecież nic mi się nie uszkodzi ;> , hałas to samo - i tak gram dość głośno

jednak chodzi mi o to czy w wydajnośći miedzy NP a gainward jest jakaś różnica ? oprócz grzania, oc , głośności

edit - ta nvidia gtx 550 ti to też referent ?

zwykle niereferencyjne karty juz moga miec podbite zegary - sa szybsze, sa cichsze, dluzej zyja, wieksze zainteresowanie przy odsprzedazy

skad mam wiedziec skoro nie wiem jakie ma chlodzenie, wszystko rozchodzi sie o chlodzenie

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...