Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak postawic serwer z Bungee Cord? 1.7

Zientez

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo. Jak postawic serwer z bungee cord? Mam serwer na enderchest juz 1. I tam musze kupic pakiet BungeeCord i jak kupie to jest serwer i jak mam to polaczyc z drugim? I BungeeCord oferuje np. W looby po kliknieciu na gwiazke otwiera sie invectory a tam np. Pisze "Serwer PvP" i jak sie na to kliknie to wtedy przenosci. To jest juz wbudowane czy trzeba inny plugin wgrac? Jak bede mial juz jeden serwer polaczony to bungeecord bede mogl polaczyc drugi bez robienia nowej edycji? JAK kupie na enderchest pakiet BungeeCord wyzej wspomniany to bede musial zainstalowac jakis silnik czy nie? Za odp daje like. Nie podawac mi do tutow linki bo ogladalem ale to bylo robione na kompie a nie na hoscie.

A i BungeeCord jest 100% za free??!

Opublikowano

Omg...

i jak kupie to jest serwer

Czy ty naprawde nie widzisz ze:

d8oi4w.jpg

Najpierw musisz miec 2 serwery. Bungeecordem tylko je laczysz. W bungee ustawiasz adres i "nazwe" serwera czyli jest tam podany przyklad "lobby". Zmieniasz tam ip serwera 1 (lobby) i kopiujesz zeby 2 serwer byl i podajesz ip drugiego serwera. Zobacz filmik treekta jak nie ogarniasz...

a27BfZc.jpg

#Typowo_na_MPC

Opublikowano

@xMaxer nie kur** nie wiedzialem ze bungee cord nie jest serwerem... Ameryke odkryles... Sama logika mowi... Mam 2 serwery i dokupuje bungeecord. Dobra sam zrobilem. Do zakniecia

Opublikowano

@xMaxer nie kur** nie wiedzialem ze bungee cord nie jest serwerem... Ameryke odkryles... Sama logika mowi... Mam 2 serwery i dokupuje bungeecord. Dobra sam zrobilem. Do zakniecia

tam musze kupic pakiet BungeeCord i jak kupie to jest serwer

W temacie mowisz ze jak kupisz bungee to jest serwer. 

Wchodzisz tam gdzie masz te swoje bungee na hostingu w config.yml i konfigurujesz... Nie umiesz czegos? Zobacz w necie a nie zakladasz kolejny poradnik. Treekt dokladnie przedstawil konfiguracje. I config sie nie zmienia czy na kompie stoi czy dedyku, vps itp.

a27BfZc.jpg

#Typowo_na_MPC

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...