Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Niszczycielska wieża.

elon (pierwszy)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tym razem mam wam do pokazania wieże która z łatwością zniszczy muty nieprzyjaciela. Do jej budowy potrzeba od 46-90 obsydianu (zależy od wielkości), 5 redstone, 1 guzik i od 6 do 15 TNT.

Przód:

19709646986094413064.png

Bok:

73032456806871448526.png

Tył:

41047517405356869663.png

Góra:

90584095324117426375.png

Dół środka:

29759979943851943137.png

Góra środka:

66606624513461725203.png

Ustawienie redstone:

19796112991165329111.png

Jak zauważysz na PvP gracza elonson

to....

biegnij gdzie PIEPRZ ROŚNIE

Opublikowano

Dziwny teksture pack ale wieza działa

[url=http://www.mpcforum.pl/topic/1242542-bonzaiieu-z-modami/]
[img=https://imagizer.imageshack.us/v2/512x256q90/673/d2a9f6.png]
[/url]

Opublikowano

Dokucraft. Moim zdaniem najlepszy resource pack odbijający średniowiecze. Zapraszam do obejżenia mojego tematu "lepsza armata niż najlepsza!!"

to....

Opublikowano

Wiem, że wygląda niechlujnie, ale można użyć zamiast obsydianu np: coblle. A przydaje się do niszczenia na małą odległość duże mury, które sięgają 20 kratek. Wieża jest małym odbiciem wieży oblężniczej. A poza tym czy mógłbyś zaproponować mi txt, który jest odbiciem średniowiecza i ma wielkość 1.9 MB?

to....

Opublikowano

Wyjaśnie Tobie. Np: na serwerze survival chcesz zniszczyć gildię, alę ona ma cuboid i wysokie mury. Planujesz jednorazowo zniszczyć mór. Budujesz wieże na odpowiednią wysokość z jakiegoś materiału. Ustawiasz redstone i uzupełniasz wieżę TNT. Teraz wystarczy kliknąc guzik i mury zostaną w kilka sekund zniszczone.

PS: Wieża niszczy na 10-20 kratek. Czasem są tz. niewypały.

to....

Opublikowano

Bez sensu. Myślisz, że na survivalu, nie wspominając o hc można sobie od tak budować taką wieżę? Pominę kosmiczne ilości obsydianu na jeden wystrzał, ale myślisz, że ktoś by się narażał, budując wieżę na 20 kratek w górę? Jeden strzał z łuku i spadasz i giniesz. Przecież przeciwnicy nie będą czekać aż to wybudujesz w spokoju. Kolejna rzecz: Po co mi coś, co rozwali mury na górze? Ja to bym zrobił tak, że walnie w dół bym mógł przejść...

POMOGŁEM? DAJ LAJKA!

Opublikowano

Ta wieża niszczy móry od dołu a przedewszystkim obsydian jest potrzebny tylko wtedy gdy móry mają 6 kratek grubosci, jak są cieńsze można zrobić to z jakiego kolwiek materiału. Z tym, że inna gildia was zobaczy jest problemem i dlatego należy regulować wysokość wieży. I nie napisałem, to jest na gildie z cuboidem

to....

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

hmmm nic z tego nie rozumiem nie przydatne nie fajnie nie podoba mi sie zegnam :(

pozdrawiam i czesc

• 5 tygodni później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Poradnik w miarę dobry, może się przydać. Ale nie wiem czy czasem marnowanie takiej ilości obsa na serwerze nie mija się z celem.

gvpW1Ob.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...