Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT]Darmowy zestaw do dbania o swój komputer

SentisGame

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Darmowy zestaw do dbania o swój komputer

(Wszystkie programy są w 100% w języku polskim)

AVG AntiVirus Free

Link do Pobrania

Informacje o AVG AntiVirus Free

Avg AntiVirus Free jest to antyvirus który posiada w sobie takie funkcje jak zabezpieczenie komputera,bezpieczne przęglądanie stron www i bezpieczne korzystanie z skrzynki pocztowej.

Jest wygodny i prosty w obsłudze i nie obciąża zbytnio naszego komputera.

Odkurzacz

Link do Pobrania

Informacje o Odkurzaczu

Odkurzacz jest to program który oczyszcza nasz dysk z zbędnych plików.

Program posiada automatyczną funkcje robienia kopi zapasowej więc w każdej chwili można przywrócić dysk do stanu przed wykonaniem akcji. Program jest  bardzo prosty w obsłudze.

CCleaner

Link do Pobrania

Informacje o CCleaner

CCleaner jest programem który pozwala nam usunąć zbędne pliki bo naszej pracy w systemie i optymalizacji.

Program pozwalam nam ustawić co ma usuwać z naszego komputera np: historie przeglądarek .

Program posiada przejrzyste menu i jest łatwy w obsłudze.

Defraggler

Link do Pobrania

Informacje o Defragglerze

Defraggler jest to program do defragmetacji partycji naszego dysku.

Program jest prosty przejrzysty i zawiera w sobie dużo informacji o naszym dysku .

Kolejność w jakiej najlepiej używać programów

1. CCleaner

2.Odkurzacz

3.AvG

4.Defragler

Uwaga !

Wszystkie programy które zostały przestawione w tym temacie są darmowe.

Moja Opinia

Sam korzystam z tych programów i jestem w pełni zadowolony nie mam z nimi żadnych problemów.

70569024104149212669.png

Opublikowano

Antywirus w dzisiejszych czasach to podstawa dla nowego użytkownika internetu.

Jest wiele lepszych programów do "oczyszczania systemu". m.in. TFC Temp File Cleaner. Usuwanie jakieś tam błędów z rejestru jest picem na wodę. Opcja robienia automatycznej kopii zapasowej systemu znajduje się w systemie (i działa tak samo jak te z w/w programów)

O wiele lepszym defragmentatorem jest Puran Defrag (http://www.puransoftware.com/)

Podawaj również strony główne programów, niezbyt lubię stronę DP, co 2 asystent pobierania ma w sobie dodatek w postaci adware.

Opublikowano

Ja używam Wise Disk Cleaner, Wise Registry Cleaner, Malwarebytes Anti Malware oraz Avasta. Ładnie się wszystko sprawdza, choć Avast mnie tylko i wyłącznie denerwuje, ale dla bezpieczeństwa go trzymam (takie przywiązanie). 3 pierwsze programy sa pewnie o wiele lepsze niż te, które wymieniłeś bo stosuję je również przy serwisie laptopów i komputerów.

Niedoceniony mentor Counter Stike'a 1.6

:lenny:

Aktualnie realizowany projekt:

CS:GO - od nowicjusza do oporowego gracza ----->

KLIK!

Opublikowano

Jest wiele lepszych programów do "oczyszczania systemu". m.in. TFC Temp File Cleaner. Usuwanie jakieś tam błędów z rejestru jest picem na wodę. Opcja robienia automatycznej kopii zapasowej systemu znajduje się w systemie (i działa tak samo jak te z w/w programów)

O wiele lepszym defragmentatorem jest Puran Defrag (http://www.puransoftware.com/)

Podawaj również strony główne programów, niezbyt lubię stronę DP, co 2 asystent pobierania ma w sobie dodatek w postaci adware.

Tak zgadzam się z tobą ,że antyvirus to podstawa w dzisiejszych czasach jednak załamuje fakt iż dużo osób go nie używa .

Ja używam Wise Disk Cleaner, Wise Registry Cleaner, Malwarebytes Anti Malware oraz Avasta. Ładnie się wszystko sprawdza, choć Avast mnie tylko i wyłącznie denerwuje, ale dla bezpieczeństwa go trzymam (takie przywiązanie). 3 pierwsze programy sa pewnie o wiele lepsze niż te, które wymieniłeś bo stosuję je również przy serwisie laptopów i komputerów.

To ,że używane są przez serwisy to nie znaczy ,że lepiej chronią .

70569024104149212669.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Tak zgadzam się z tobą ,że antyvirus to podstawa w dzisiejszych czasach jednak załamuje fakt iż dużo osób go nie używa .

To ,że używane są przez serwisy to nie znaczy ,że lepiej chronią .

Gramatyka, po przecinku stawiamy odstęp, a nie przed.

@topic

Antywirus? Wystarczy ogarnięty użytkownik, który nie pobiera wszystkiego co popadnie.

CClener? Chyba do usuwania szybko kosza na śmieci <ironia>

8LTfBGw.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dobreprogramy ma linki mirror... DnaldoP czy Ty tylko umiesz moderować wpisy innych i pobierać dużym zielonym przyciskiem "POBIERZ"?

Opublikowano

Dobreprogramy ma linki mirror... DnaldoP czy Ty tylko umiesz moderować wpisy innych i pobierać dużym zielonym przyciskiem "POBIERZ"?

Tu nie chodzi o mnie, lol. Tu chodzi o bezpieczeństwo użytkowników.

Ps. Nauka czytania się kłania :-)

Opublikowano

Niemal nigdy nie miałem antyvira, raz zainstalowałem na W8 i nic nie wykryło oprócz kilku cracków po roku użytkowania. Po prostu trzeba patrzeć, co się pobiera : )

"dla nowego użytkownika internetu."

B)

//Dolan

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...