Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut]Jak zdobyć dużo kasy w The Sims 4 nie używając kodów?

Milian

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiemy, że można szybko zdobyć simoleony używając kodów. Ja jednak w tym poradniku chciałem przedstawić kilka sposobów na szybsze zdobywanie gotówki niż chodzenie do pracy.

Obrazy

Szybko można zarabiać malując obrazy.Przy tworzeniu sima trzeba wybrać mu cechy: znawca sztuki, kreatywny i myśliciel. Wtedy sim będzie szybciej zdobywał umiejętności. Należy kupić sztalugę. Potem klikamy na nią i kupujemy najdroższe płótno. Ma znaczenie cena, gdyż po namalowaniu obrazu sprzedajemy obraz za znacznie wyższą cenę. Tym wyższy poziom

malowania to tym droższe płótna możemy kupić. Oznacza to, że za sprzedaż ich dostaniemy więcej simoleonów. 

Ogrodnictwo

W The Sims 4 warto również zająć się ogrodnictwem. Przy tworzeniu sima trzeba wybrać cechy: ogrodnictwa, kreatywny i myśliciel. Wtedy sim będzie szybciej zdobywał umiejętności. Żeby przynosiło to dużo zysków należy zakupić dużo donic i posadzić dużo roślin. Tym więcej to tym lepiej. Nad roślinami warto aby zajmowała się jedna osoba, wtedy można szybciej powiększyć poziom ogrodnictwa. Przy powiększonym poziomie ogrodnictwa można sadzić droższe rośliny.Droższe rośliny=większy zysk. Rośliny zbiera się mniej więcej co dwa/trzy dni. Należy je potem sprzedać w wyposażeniu sima.

Wspomnę również o tym, że po zerwaniu plonów nasza roślina nie znika, tylko rośnie dalej. To sprawia tą dużą moc

zarobków. :)

Książki

Przy tworzeniu sima wybieramy cechy: mól książkowy, kreatywny i myśliciel. Wtedy sim będzie szybciej zdobywał

umiejętności. Do tego wystarczy mieć komputer. Klikamy na niego i wybieramy opcję pisania książki. Za sprzedawanie, a gdy się zwiększą umiejętności literackie naszego sima  to wydawanie to wtedy codziennie będziemy otrzymywać simoleony za książkę. Gdy napiszemy całą masę książek to codziennie będziemy otrzymywać bardzo dużo simoleonów.

Śluby

Ten sposób może się okazać dla nie których najlepszy. Będzie polegał na sprzedawaniu mebli i brania pieniędzy z małżeństw.

Przy tworzeniu sima warto wybrać cechy: Romantyk i Towarzyski. Wtedy szybciej będzie można zawierać małżeństwa.

Dużo już napisałem. Należy zawierać śluby. Po tym należy zachować lub sprzedać meble. Po ślubie wybieramy opcję rozwiedzenia się.

Jest ona w kategorii podłe. Powtarzamy przez cały czas tą czynność. Warto brać małżeństwa z jak najbogatszymi simami.

Inne

Tu opiszę wam takie małe sposoby na zdobywanie simoleonów. Gdy rodzimy dziecko nie kupujemy wózka. Wózek dostajemy po narodzinach dziecka za darmo. Możemy go później sprzedać. Warto wybierać zawody, które są powiązane z umiejętnościami metod, które opisałem. NP: Jeśli chcemy wykorzystać sposób poprzez pisanie książek to wybieramy pracę z tym związaną. Warto również wykonywać cele wymagane do awansu.

8902314106109971000808.jpeg
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Śluby

Ten sposób może się okazać dla nie których najlepszy. Będzie polegał na sprzedawaniu mebli i brania pieniędzy z małżeństw.

Przy tworzeniu sima warto wybrać cechy: Romantyk i Towarzyski. Wtedy szybciej będzie można zawierać małżeństwa.

Dużo już napisałem. Należy zawierać śluby. Po tym należy zachować lub sprzedać meble. Po ślubie wybieramy opcję rozwiedzenia się.

Jest ona w kategorii podłe. Powtarzamy przez cały czas tą czynność. Warto brać małżeństwa z jak najbogatszymi simami.

Wszystko fajnie tylko pewnie tym sposobem można uśmiercić całe miasto. :P

Ja od siebie polecam streamowanie gier :P Gdzieś udało mi się wyczytać, że posiadając milion fanów można zarobić 40 tysięcy dziennie, i oczywiście jest to na pewno ciekawsze od filtrowania z każdym simem w mieście. :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...