Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sprzedaż przez neta

Freaky™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemano, postanowiłem trochę dorobić i wpadłem na pomysł aby posprzedawać kilka zbędnych przedmiotów z domciu, w związku z tym mam kilka pytań:

- Jakim sposobem najlepiej wysyłać przedmioty tzn. najtaniej i najpewniej? Nigdy nie sprzedawałem i nie mam pojęcia jak nadaje się przesyłkę kurierem. 

- W jaki sposób otrzymam pieniądze po nadaniu paczki za pobraniem tzn. Wysyłam paczuszkę, kurier daje ją kupcowi i dostaje mamone i co się z nią potem dzieje? Przychodzi mi na konto czy listonosz mi dowozi w gotówce? A może sam mam ją sobie z poczty odebrać?

- Czy mogę liczyć na pieniądze za jakieś starocie? Mam np. takiego małego może z 15cm długości słonia, który wygląda jak z porcelany. Może i jest z porcelany, ja się nie znam. Za ile takie pierdoły mogę wyciągnąć zakładając że nie jest to jakieś chińskie gówno lecz ręczna porcelanowa robota?

4008f620557c76b9gen.jpg
Opublikowano

1. poczta polska

2. zależy od kuriera i jaką opcje wybierzesz, zobacz na danej stronie firmy spedycyjnej

3. na takich pierdołach zarobisz grosze, a roboty dużo z wystawianiem aukcji, robieniem zdjęć, wysyłki itp

tutaj przykład z tym słoniem: http://allegro.pl/listing/listing.php?bmatch=s0-o-1021&order=qd&string=porcelanowy+s%C5%82o%C5%84&offerTypeBuyNow=1

na 50 aukcji, tylko 1 sprzedana sztuka

Opublikowano

1. poczta, a kurier - pocztex, czy jakikolwiek inny: dzwonisz, przyjeżdża i pakuje paczkę w swój worek...

2. kasę dostajesz na konto bankowe

Opublikowano

1. poczta, a kurier - pocztex, czy jakikolwiek inny: dzwonisz, przyjeżdża i pakuje paczkę w swój worek...

2. kasę dostajesz na konto bankowe

Jak pójdę na pocztę osobiście to taniej mnie to wyjdzie? Pytam bo codziennie jestem na mieście.

A kiedy i komu mam podać nr rachunku? Poproszą mnie przy nadawaniu paczki?

4008f620557c76b9gen.jpg
Opublikowano

Na poczcie pobraniowe to są paczka24 lub 48 (druk ten sam tylko fajką się zaznacza)

No i zaznaczasz też przekazać na rachunek bankowy i wpisujesz nr konta.

PACZKA48.gif

A kurier, na to jest kurierem, że przyjeżdża do na dawcy... (nadajesz bez wychodzenia z domu)

Na poczcie pocztxem nie nadasz, po prostu nie ma takiej możliwości. 

Co będzie tańsze to już sobie sam sprawdź, na stronie poczty masz kalkulator.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...