Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Skyrim - Nexus

ReFaza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Czy można jakoś użyć moda nie NMM, w programie NMM?

Pewien mod, został zaktualizowany 2 listopada, a mi nie podoba się ta aktualizacja i wole starszą wersję która zazwyczaj pobierałem, tylko że teraz ta wersja jest nie NMM :(

Chodzi mi o to: http://www.nexusmods.com/skyrim/mods/60/?

Wersja: 3_5d  

Ta wersja była przez ponad rok najnowszą, a tu 8 dni temu wstawili nową, a tamta z niewyjaśnionych przyczyn stała się nie NMM.

Opublikowano

Nie ma takiej możliwości według mnie. Aczkolwiek polecam zapytać @Jano900 on jest specjalistą od NMM.

Już sam to zrobiłem. Wystarczyło nacisnąć przycisk "Dodaj nową modyfikacje" ...

Opublikowano

Już sam to zrobiłem. Wystarczyło nacisnąć przycisk "Dodaj nową modyfikacje" ...

No widzisz! Na początku polecam sprawdzić wszystkie możliwości przed napisaniem zbędnego tematu. Na przyszłość możesz również sprawdzić dokumentację programu.

Opublikowano

Nie chce tutaj za bardzo spamić bo problem rozwiązany, ale po co Ci stara wersja? I dlatego tej starszej wersji nie ma już dla NMM ponieważ jest zbędna dla zwykłych śmiertelników, tylko przydaje się to twórcy lub modderom. 

Opublikowano

Nie chce tutaj za bardzo spamić bo problem rozwiązany, ale po co Ci stara wersja? I dlatego tej starszej wersji nie ma już dla NMM ponieważ jest zbędna dla zwykłych śmiertelników, tylko przydaje się to twórcy lub modderom. 

W tej modyfikacji chodzi o to że kiedy kogoś zabijesz zostawia po sobie kilka plam krwi. W starej wersji co sekundę pojawiała się średniej wielkości plama, w najnowszej, co 1/10 sekundy pojawia się malutka plama i tak aż do stworzenia kałuży. 

Przetestowałem jeszcze raz obie wersję i...  jednak będę używał najnowszej :D

A co do skanu to po co mam  go dodawać? Przecież nie pisałem nic o pobieraniu tej modyfikacji.

Opublikowano

W tej modyfikacji chodzi o to że kiedy kogoś zabijesz zostawia po sobie kilka plam krwi. W starej wersji co sekundę pojawiała się średniej wielkości plama, w najnowszej, co 1/10 sekundy pojawia się malutka plama i tak aż do stworzenia kałuży. 

A co do skanu to po co mam  go dodawać? Przecież nie pisałem nic o pobieraniu tej modyfikacji.

Konfiguracja modów po coś jest. Tam wszystko ustawiasz. Po prostu update Ci zresetował ustawienia. 

Opublikowano

Konfiguracja modów po coś jest. Tam wszystko ustawiasz. Po prostu update Ci zresetował ustawienia. 

Sprawdzałem te opcję, nie da się ustawić częstotliwości tych plam krwi, da się ustawić to jak długi czas krew będzie np. na mieczu, na ekranie.

Opublikowano

W takim razie zawsze możesz spytać się twórcy gdzie są ustawienia tego moda. Poszukaj czy nie ma czegoś w .ini. 

W jakim celu? xD 

I tak używam najnowszej wersji, bo po przetestowaniu obu, bardziej przypadła mi do gustu.

Opublikowano

Mówiłeś że Ci się częstotliwość nie podoba. Jak nie ma tego w konfiguracja modów to jest w plikach. 

Pisałem...

Temat można już zamknąć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...