Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Okropny Spadek FPS

Leoporde

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was,

Od niedawna mam pewien problem dot. Spadku FPS'ów w LoLu(Jak mogliście się domyśleć po temacie o.O).

A więc tak, startuje z 140-180FPS po 2-5 minutach gry spada do 10-35. Przy takiej ilości trudno farmić, co jest problematyczne..

A więc mam laptopa z jakieś 2-3miesiące, Parametry: 

WIN 8.1 / i5 4200M 2.5gh / 6GB RAM / 1TB / 2 karty graficzne: AMD Radeon HD 8570M, Intel® HD Graphics 4600..

Paramety chyba nie są najgorsze ;e Używałem programu ''Razer Game Booster'' Ale dało to tylko na początku, teraz jakby przestał działać, choć nadal widać jego ślady FPS'ów podczas gry... 

Proszę o pomoc

Leoporde

Opublikowano

Prawdopodobnie to wina Rito ze względu na brak optymalizacji.

Proponuję naprawić pliki instalacyjne,a jeżeli to nic nie da to reinstall.

8029814539102191282137.jpeg

Opublikowano

Skanowałem, Czyściłem.. Mam tak od zaaktualizowania na w8.1

Usunąłem wszystkie niepotrzebne programy/gry z mojego pobrania mam tylko LOL, SKYPE, TS3, SCREENSHOTER ;e

Opublikowano

Na moim lapku mam podobnie Acer Aspire V3-571G-4gb ram, Nvidia 730m, procek chyba i5-3230M. Z początku z 200FPS, a później po 80(niekiedy do 40 walnie).

Ciekawe jest to że jakiś czas temu miałem tak że jak już grałem(mid/late game) to lapek prawdopodobnie się nagrzewał bo włączał wszystkie wentylatory na full i okropne spadki FPSów były(np. z 80 do 30). Żadne zmiany grafiki nie pomagały i musiałem poczekać aż lekko się ochłodzi...

Coś pozmieniałem w ustawieniach zasilania itp. i niby trochę pomogło, ale i tak denerwuje to :/ (w innych grach, o wieele bardziej wymagających tak nie mam)

Ta gra to jeden wielki BUG. Czym dłużej w nią gram tym bardziej mnie denerwuje...Często się sypie(bug splaty i inne). Kochany napis "próba odnowienia połączenia" chociaż nawet mi go nie zerwało -.- muszę wtedy całą grę wyłączyć bo jak daje odnów połączenie to tylko czarny ekran widzę. Problem z tymi lagami na lapku. Zrobią patch i pełno bugów z postaciami(muszą je później wyłączyć z rozgrywki). Albo jestem w poczekalni odliczanie- 3,2,1,0 nic :D trzeba wyłączyć grę i chwile poczekać. O sklepiku, prędkości ładowania i informacją "sesja wygasła" czy wyjątkowej nadwrażliwości na jakiekolwiek inne ruchy sieciowe i pingu po 20000 to...porażka jednym słowem xD

Na prawdę nie znam gry która byłaby tak kijowo napisana. Rozumiem że na początku małe studio, niewielki budżet itp. ale minęło już sporo czasu więc powinni się tym zająć, a nie dodadzą nową nakładkę graficzną i udają że coś robią -.-

Uff wyżaliłem się :D Sorry że tak chaotycznie, ale paadam i nie mam już sił tego poprawić :P

snikersproject1.png
Opublikowano

Znalazłem jakieś rozwiązanie, użyłem hantelki by laptop jedną częścią był do góry. I wszystkie wiatraki są ''wolne''. Jedna runda w lola wyszła, zobaczy się jak będzie za pare..

Opublikowano

Polecam spróbować włączyć grę razem z GameBoosterem, który przyspiesza  w jakimś stopniu grę. Mi to zawsze pomagało.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...