Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Prawo jazdy

Cristiano.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie do was odnośnie prawa jazdy
Mam 18stke 25 grudnia i już mogę zacząć wykłady itp itd, ale myśl egzaminu w zime jakoś mnie demotywuje, próbować teraz czy poczekać i zdawać na wiosnę ?

mg7k04q.jpg

Opublikowano

teoretycznie egzamin praktyczny z jednej strony jest niby łatwiejszy bo czasami nie widać linii na asfalcie i nie można ci udowodnić niektórych błędów

wipek.pl

Opublikowano

wszystko możesz robic później.

MOżesz teraz się zapisać a za rok zdawać.

Ale w zime jest lepiej bo na asfalcie nie widać lini : )

Regmannn

Opublikowano

Przecież zawsze jeździ się tak samo.

W zime zmienia się układ pedałów lub gdy skręcasz kierownicą w lewo to auto tylko w zime skręca w prawo?

Głupie masz myślenie bo słuchasz jakiegoś tumana w rodzinie.

Rób jak najszybciej tylko wyciągnij umiejętności z jazd bo uczenie się jeździć po zdaniu prawka jest wkurwiające dla innych uczestników ruchu.

0LsM05U.png

Opublikowano

Zdawaj w zimę, argumenty ? Wiele razy osoby ktore zdawały prawko w okresie letnim po prostu nie maja pojecia jak samochod sie zachowuje w zime, gołoledź, śnieg i te sprawy. Robiac jazdy i zdawajac w zime automatycznie poznajesz zachowania auta i wiesz juz co i jak mniej wiecej wtedy robić ;) A juz o WORD'dzie nie wspominam, cieższe warunki to i egzaminator lagodniej podchodzi do sprawy ;) Oczywiscie jesli jezdzisz z glowa 

Sory za brak ą,ę ale leń jestem.

Opublikowano

nie, zwykle badania to koszt 70zł

Podobno zmieniły się jakieś przepisy - dzwoniłem do kilku "znanych" lekarzy (do tych, u których koledzy robili badania) i żaden z nich "nie zmienił pieczątki". 

A jedyny, który ma już odpowiednią pieczątkę powiedział mi, że mam się umówić z nim prywatnie, bo badanie trwa zbyt długo, żeby zrobić je w przychodni i poinformował mnie, że będzie to kosztować 200 pieniędzy.

Więc nie wiem, czy teraz każdy będzie chciał 200 PLN, czy są lekarze, którzy przeprowadzają te badania za mniejszą kwotę. 

ㅈㅈ.

Opublikowano

Co do badań sam teraz robię (obecnie skończyłem teorie i teraz praktyczne godziny robie) za badania płaciłem 70zł choć słyszałem że gdzie nie gdzie są za 2 bańki.

U nas lekarz był na zajęciach teoretycznych nawet to nie było badanie spytał czy nie jestem slepy głuchy czy nie mam padaczki i zgarnął 70zł :)

Ja mam urodziny 30 grudnia i już robię tobie też zalecam im szybciej tym lepiej

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Ja również teraz robię prawo jazdy, i również będę zdawał w zimie. Może lepiej, a może gorzej, sam nie wiem.

I tak, badania WSZĘDZIE kosztują teraz po 200zł, ponieważ zmieniły się przepisy :)

1356721310-U739101.png

Opublikowano

teoretycznie egzamin praktyczny z jednej strony jest niby łatwiejszy bo czasami nie widać linii na asfalcie i nie można ci udowodnić niektórych błędów

egzaminator nie musi ci nic udowadniać, oblewa cie i tyle. jego łaska czy ci zaliczy.

Opublikowano

@wiesiekex

łapa i wszystkie laski twoje ^ ^

@top 

na kursie cie uczą tylko tras egzaminacyjnych więc nie licz że nauczą cie techniki jazdy nawet w zime, ponieważ w tych nowych samochodach masz pełno elektroniki typu ASR, ESP (nie wiem czy dobrze) oczywiście nie licz że elektronika cie uratuje podczas poślizgu :D

34979.png31850.png

9099.gif868.png

20316.jpg35106.jpg

Opublikowano

@wiesiekex

łapa i wszystkie laski twoje ^ ^

@top 

na kursie cie uczą tylko tras egzaminacyjnych więc nie licz że nauczą cie techniki jazdy nawet w zime, ponieważ w tych nowych samochodach masz pełno elektroniki typu ASR, ESP (nie wiem czy dobrze) oczywiście nie licz że elektronika cie uratuje podczas poślizgu :D

Kolego, doprowadzając do takiej sytuacji z automatu nie zdaje. Musi zawsze dostosować prędkość samochodu do warunków panujących na drodze. A przy małych prędkościach poślizg jest prawie niemożliwy, chyba że mówimy o szklance.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...