Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zawodowy żołnierz ?

VatreenPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć
Mam takie pytanie jak narazie to tylko z ciekawosci.

W jakim wieku najczęściej ludzie idą do wojska ?

Czy zawodowy żołnierz ma bardzo prze*****e w życiu/wojsku.

Jak trudno jest sie dostać?

Warto ?

Ile zarobi żołnierz ?(poszczególne stopnie )(czy warto iść -w sęsie czy nie lepiej znaleźć innej pracy/zajęcia na przyszłość.

Opublikowano

W życiu ma. Rodziców znajomy jest zawodowym żołnierzem i ma porytą banie.

Na sylwestra przywiózł 3 granaty xD

x4Ctt7j.png

LONG.LIVE.A$AP !

Opublikowano

Według mnie wszystkie prace mundurowe typu policjant, strażak czy żołnierz są opłacalne, bardzo szybko przechodzisz na emeryturę i w jej trakcie możesz podjąć coś innego. Oczywiście musisz mieć przysłowiowe jaja, by nie załamać się po kilku tygodniach, tam możesz znaleźć naprawdę specyficzne osoby.

Opublikowano

W życiu ma. Rodziców znajomy jest zawodowym żołnierzem i ma porytą banie.

Na sylwestra przywiózł 3 granaty xD

ale koles xD

a tak na serio po wojsku masz tak leb zryty mam kuzyna co jest w wojsku i jest tragedia, lepiej znajdz sobie cos innego

Opublikowano

Jak tak patrzę na posty powyżej, to mój ojciec po tylu latach bycia oficerem powinien mi za młodu robić poligon zamiast grania w piłeczkę na podwórku.

Opłaca się jeśli potrafisz się wycwanić

Opublikowano

Mundur to jest mundur , praca państwowa zawsze jest dobrze płatna jakieś trzynastki premie itp.

Co do porytej bani to w sumie zależy co taki żołnierz przeżyje podczas np jakichś misji za granicą śmierć kumpla na naszych oczach zawsze odciśnie na naszej psychice piętno no chyba że jest się psychopatą :)

784091427630431250239.png
Regulamin sygnatur

Opublikowano

Korpus szeregowych - skończone gimnazjum

Korpus podoficerów - mieć egzamin dojrzałości (maturę)

Korpus oficerów - wyższe studia wojskowe - Poznań, Wrocław, Warszawa, Dęblin, Gdynia.

Aby się dostać do wojska musisz być zdrowy jak koń, jedna malusieńka wada, typu problem z ciśnieniem i out. Testy psychologiczne też nie są tak łatwe jak się wydaję.

Jak napisał kolega wyżej praca w mundurze ma swoje zalety i wady. Największą wadą jest to, że możesz wrócić nogami do góry w trumnie. Zastanów się dobrze.

Opublikowano

W jakim wieku najczęściej ludzie idą do wojska ?

Czy zawodowy żołnierz ma bardzo prze*****e w życiu/wojsku.

Jak trudno jest sie dostać?

Warto ?

Ile zarobi żołnierz ?(poszczególne stopnie )(czy warto iść -w sęsie czy nie lepiej znaleźć innej pracy/zajęcia na przyszłość

- W jakim celu? Dolna granica to 18 lat po poborze, zaciągasz się do Narodowych Sił Rezerwowych - mówili to Nam właśnie na poborze. Zazwyczaj ludzie idą do wojska po skończonej szkole czyli 20/22 lata.

- Czy ma przejebane we wojsku? To zależy na kogo trafisz.

W życiu? Skąd takie przypuszczenia...

- Trudno? Jak napisałem musisz najpierw iść do Narodowych Sił Rezerwowych.

- Warto? Jeżeli nie interesujesz się wojskiem itp. to nie warto.

- Ile zarobi? Artykuł z 21 lipca 2014 -> http://forsal.pl/artykuly/810907,ile-zarabia-wojsko-oto-przecietne-zarobki-zolnierzy.html

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...