Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wiedźmin 1-dziwny problem z zawieszaniem się kompa

blazej2222

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Mój komp:

Procek:Phenom x4 940 podkręcony 3.6 ghz

Gra na dysku zewnętrznym 1TB

Grafa ge force gtx 650

I teraz taka sprawa:

Gra działa normalnie, wszystko śmiga ok, ale gdy walczę z kikimorą na bagnach(to się dzieje tylko podczas walki z kikimorą wojownikiem, tylko wtedy)To obraz zacina się, stoi cały czas, natomiast słyszę muzykę, ale jakiekolwiek odgłosy z gry oprócz muzyki ustają.Tak jest cały czas, gdy próbuję zamknąć wiedźmina menadżerem zadań to wywala że program nie odpowiada i tracę mój niezapisany postęp.Gra spatchowana do patcha 1.5

Macie jakieś pomysły?

Opublikowano

Gra oryginalna? Podaj nazwę systemu. Warto uporządkować rejestr za pomocą Ccleaner. Sprawdź również temperatury podczas gry. 

8902314106109971000808.jpeg
Opublikowano

@Milian oczywiscie ze gra oryginalna, nie jestem piratem ;)

Windows 7 64 bit, system ostatnio byl czyszczony, temperatury nie przekraczaja 63 stopni(chlodzenie dobre ;p )

Opublikowano

Zainstaluj ponownie grę. Może jakieś inne procesy ci używają komputer? Można to sprawdzić za pomocą menadżera zadań. 

Opublikowano

Gralem w assassins creeda 4 na full detalach, z reszta w lola i w csa global offensive tez, a co najwazniejsze, w wiedzmina dwojke zabojcy krolow edycje rozszerzona na full detalach

Opublikowano

Dobra, na początek spróbowałem z podwyższeniem napięcia na procku, zaraz sprawdzę i dam znać

Ewentualnie potem spróbuję tryb zgodności

@Edit zwiększenie napięcia pomogło O_o

Dzięki wszystkim za pomoc

Opublikowano

Dobra, na początek spróbowałem z podwyższeniem napięcia na procku, zaraz sprawdzę i dam znać

Ewentualnie potem spróbuję tryb zgodności

@Edit zwiększenie napięcia pomogło O_o

Dzięki wszystkim za pomoc

Nie ma za co. Na przyszłość pamiętaj, żeby też nie za bardzo podkręcać procesora, bo Ci się może spalić.

Opublikowano

Nie ma za co. Na przyszłość pamiętaj, żeby też nie za bardzo podkręcać procesora, bo Ci się może spalić.

Trzeba podkręcać o 100 mhz. Jeśli działa źle trzeba zwiększać napięcie do bezpiecznych wartości. Jak potem działa źle to oznacza, że wyciągnąłeś max. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...