Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wise Disk & Registry Cleaner

KiTTeNfLy<3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

LannwQU.png

Czym są oba te programy?

Jak sama nazwa wskazuje, programy te służą do czyszczenia naszego "twardziela" i rejestru ze zbędnych plików spowalniających ich działanie. Jak możemy dowiedzieć się ze strony producenta, pierwszy z nich, czyli Wise Disk Cleaner, usuwa z naszego systemu pliki tymaczasowe, historię przeglądania z przeglądarek, niepotrzebne pliki (kosz na pulpicie) czy nawet Windowsowe tapety, których i tak nikt nie używa. Wise Registry Cleaner natomiast lokalizuje i naprawia błędy w rejestrze systemu Windows, błędne ścieżki plików, a nawet bezużyteczne czy nieprawidłowe informacje dezinstalacyjne.

Wise Disk Cleaner

Interfejs tego proramu prezentuje się następująco. Na pierwszy rzut oka widać, iż jest on bardzo intuicyjny i łatwy w obsłudze - nie trzeba więc tłumaczyć jego użytkowania.

QM2xnVK.jpg

jUlBcX5.jpg

0w2dQXX.jpg

RRVBrxK.jpg

Wise Registry Cleaner

Z tym programem sytuacja przedstawia się tak samo jak wyżej i wątpię, że komuś będzie trzeba tłumaczyć w jaki sposób go używać.

lRoEHi4.jpg

kpG1FFD.jpg

fI5EQiv.jpg

Kończąc...

nie ma sensu pisać plusów i minusów tych obu programów. Jest to osobista opinia każdego człowieka, a jak wiadomo każdy ma inną. Mogę jedynie powiedzieć, że przy serwisie komputerów poza paroma małymi mykami w systemie, które stosuję, używam również obu tych programów. Mogę stwierdzić, że wykonują one dobrą robotę jeżeli chodzi o czyszczenie i stabilizację systemów i na pewno lepszą niż CCleaner.

Linki do pobrania ze strony producenta

Wise Disk Cleaner: 

http://www.wisecleaner.com/wisediskcleanerfree.html 

Wise Registry Cleaner: 

http://www.wisecleaner.com/wiseregistrycleanerfree.html

Przy pisaniu korzystałem tylko i wyłącznie z informacji zawartych na stronie producenta.

Wszystkie screenshoty wykonałem samodzielnie.

Poradnik na konkurs mpcforum.pl

Zezwalam na kopiowanie na inne fora po 24.12.2014.

Niedoceniony mentor Counter Stike'a 1.6

:lenny:

Aktualnie realizowany projekt:

CS:GO - od nowicjusza do oporowego gracza ----->

KLIK!

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...