Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak przestać jeść słodycze ?

Joseito

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Chcę przestać jeść słodycze dla własnego zdrowia ale nie wiem jak od tego zacząć. Wytrzymałem tydzień ale znów zacząłem kupować ...

Jakieś pomysły jak ograniczać, czym je zastępować ?

u6pv.jpg

Opublikowano

Żeby nie mieć ochotę na słodycze, wkładasz palec do gardła i odechce ci się jeść słodyczy lub zjeść czosnek, gwarancja sukcesu 99,999999999999999999%

Opublikowano

Niech mama zrobi Ci obrane jabłko w karmelu na patyku. Tylko zamiast jabłka niech da cebulę. Od razu Ci się odechce jeść słodycze xD:D

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

64162916285590050566.png

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

| Assassin's Creed | Battlefield | Call of Duty | Counter-Strike | Grand Theft Auto | League of Legends | Minecraft | Need for Speed | i jeszcze więcej...

Opublikowano

hmm nie wiem czy dobry pomysł ale otwórz konto w credit union i za tą kase co chciał byś kupić słodycze to idź i wpłać na konto :D i uzbierasz na coś fajnego po jakimś czasie ;D

Opublikowano

Żuj gumę. Naprawdę to pomaga.

Jakbyś nie wiedział to jest słodycz.

Nie da się nie jeść słodyczy to główne źródło węglowodanów które są potrzebne do codziennego życia.

Opublikowano

Zamiast słodyczy kupuj jabłko itp.

Ja też miałem taki problem kiedyś ,że nie mogłem oprzeć się czemuś śłodkiemu, wiesz co zrobiłem? nie brałem ze sobą nigdzie pieniędzy i nic nie kupowałem ; )

Też tak zrób.

Regmannn

Opublikowano

Zawsze możesz zrobić sobie ciastka bez cukru, smaczne i zdrowe.

21f0dgn.jpg

Opublikowano

Jakbyś nie wiedział to jest słodycz.

Nie da się nie jeść słodyczy to główne źródło węglowodanów które są potrzebne do codziennego życia.

Słodycze a produkty z zawartością cukru powyżej zerowej to dwie różne rzeczy...

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Ja mam bardzo dobry pomysł. Kiedy masz ochotę na słodycze zastąp to

szklanką wody niegazowanej bezsmakowej, i do tego jakiś dobry owoc.

I tak do skutku. Mnie ten sposób bardzo pomógł :) Nie wiem jak tobie ale wiem,

że Ci się uda :)

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngAetheris
Ja dzięki tej metodzie powoli odzwyczajam się od nocnych posiłków.

Do do gumy do żucia nie próbowałem, ale jeżeli będzie jakaś smakowa to czemu ma nie działać ?

Moim sposobem była zmiana planu dnia i porcjowanie słodkości. Przyzwyczaiłem się do jednej porcji czegoś słodkiego dziennie o konkretnej godzinie i tyle.

f.png

Opublikowano

Polecam jeść owoce typu, truskawka, banan. Lub kupuj sobie zdrowe rzeczy. Bez słodyczy nie przeżyjesz, wiadomo ze kiedys znowu zjesz batona ;dd

MindlessCanineHanumanmonkey-max-1mb.gif

Opublikowano

Przykladowo jutro zorganizuj sobie dzien rozpusty.Od rana do wieczora jedz tylko slodycze,na jakis czas bedziesz mial ich dosyc xD

To tak nie działa, może przestać mieć ochotę na kilka dni, później znowu zacznie.

Opublikowano

UP.

Na mnie podziałało ale coś innego.

W jeden dzień zjadłem bardzo dużo drożdżówki, tak mi zbrzydła ,że do dzisiaj nie lubie : )

Regmannn

Opublikowano

Samokontrola najlepszym rozwiązaniem, po prostu jak masz ochotę na coś słodkiego, to weź idź zjedz jakiś owoc lub jogurt lepiej na tym wyjdziesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...