Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Unity Web Player - Jak wstawić?

Ozzzj

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!
Mam grę która jest zapisana w unity web player, był bym wdzięczny za wytłumaczenie mi jak wstawić to na stronę.
Oraz prosił bym o wady oraz zalety Unity i czy jest lepsze, czy gorszę od swf.

Opublikowano

O ile dobrze pamiętam to powinno wygenerować tobie z automatu kod HTML do tego co stworzyłeś (jak wybrałeś opcje 'unity web player' przy kompilacji).

Unity też można kompilować do wersji flash więc... Flash wiadomo wymaga dużo Ram-u. 

Opublikowano

Dziękuje za odpowiedź! :D
Naprawiłem już to oraz wstawiłem okazało się, że miałem to pod nosem ale milion plików na pulpicie zasłoniło mi właściwy plik....

Ale jeśli by wrócić co do tematu flasha, to jest on lepszy czy gorszy od unity web player? Oraz czym się różnią?

Opublikowano

Zamiast flash-a lepiej użyć w dzisiejszych czasach HTML5 no ew. Unity bo daje możliwości które w samym flash-u nie istnieją.

-Wsparcie dla urządzeń mobilnych.

-Oprogramowanie jest drogie. (ale wiadomo cracki etc.)

-plugin.

-indeksowanie.

-Obciążenie CPU (w unity nie jest lepiej ale nie aż tak źle jak sprawdzałem to była różnica około 18% na korzyść unity)

-Ram. To zależy od tego jak jest rozbudowana gra/czy co tam. chodź to nie jest żaden wyznacznik na plus/minus bo to zależy od optymalizacji. (patrz gry na jakiś portalach społecznościowych zużywają 1 GB Ram-u)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...