Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Skuter czy cross ?

Najlepszy.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam dylemat mam 13 lat w marcu będę liczył 14 :) mam 167 i waże 55 kg  . I  się zastanawiam czy kupić skuter 50cc lub crossa 125cc podacie mi zalety tego i tego i wasza opinia, umiem trochę jeździć gdyż posiadam chopper'a 50cc .

Opublikowano

Człowieku. Nad czym Ty się zastanawiasz? Wiadomo, że cross.

Zalety crossa

- jesteś z*******y, laski na Ciebie lecą, możesz wjechać wszędzie, możesz zrobić wszystko, jak masz crossa to jesteś królem świata, cały kosmos jest Twój - nikt Ci nie podskoczy, znajomi będą zazdrościli, każda dziewczyna Ci da  B)

Wady:

- brak

Zalety skutera:

- brak

Wady skutera:

- jak to niektórzy mówią "kibel na kółkach", wyśmiewają, nie jesteś fajny, laski na Ciebie nie lecą, nie wjedziesz wszędzie, nic nie zrobisz, nie jesteś królem świata, kosmos nie jest Twój - każdy Ci podskoczy, znajomi będą Cię unikali :(

Taka prawda -.-

3t6EGVz.png

Opublikowano

Człowieku. Nad czym Ty się zastanawiasz? Wiadomo, że cross.

Zalety crossa

- jesteś z*******y, laski na Ciebie lecą, możesz wjechać wszędzie, możesz zrobić wszystko, jak masz crossa to jesteś królem świata, cały kosmos jest Twój - nikt Ci nie podskoczy, znajomi będą zazdrościli w c**j.

Wady:

- brak

Zalety skutera:

- brak

Wady skutera:

- jak to niektórzy mówią "kibel na kółkach", wyśmiewają, nie jesteś fajny, laski na Ciebie nie lecą, nie wjedziesz wszędzie, nic nie zrobisz, nie jesteś królem świata, kosmos nie jest Twój - każdy Ci podskoczy, znajomi będą Cię unikali.

Taka prawda -.-

xD wygrałeś internety :P 

Opublikowano

Haha. Choper 50 ccm3 musi być 4t, a 4t w 50 ccm3 to porażka, to sie na piechotę wymija, poza tym na prawdziwym crossie 125 ccm3 byś sobie coś zrobił bo to są maszyny wyczynowe i tutaj nie ma zabawy jak w Twoim choperku,  że do 3 biegu możesz sobie iść koło moto. Poza tym nie możesz mieć prawa jazdy więc najprawdopodobniej jedyne co umiesz to ruszyć z miejsca, hamować i zmieniać biegi. Jak chcesz crossa to w kategorii max 85 ccm3 , np. kx , yz , cr , sx , rm, do tego na jeden sezon jazdy wydasz minimum 1000 zł na remont bo to wyżyłowany sprzęt,  na zakup sprzętu w dobrym stanie i nie do remontu to minimum 4-5k, chyba że chcesz włożyć x2 tego co włożyłeś w zakup, poza tym jak chcesz tym jeździć bez odpowiednich ciuchów to niech Bóg Cie ma w pamięci... A na skutery nawet ku*wa nie patrz bo to porażka. Najlepiej kup sobie simsona , zrób prawko, naucz się jeździć i bierz się za crossy.

21515.jpg

Opublikowano

Haha. Choper 50 ccm3 musi być 4t, a 4t w 50 ccm3 to porażka, to sie na piechotę wymija, poza tym na prawdziwym crossie 125 ccm3 byś sobie coś zrobił bo to są maszyny wyczynowe i tutaj nie ma zabawy jak w Twoim choperku,  że do 3 biegu możesz sobie iść koło moto. Poza tym nie możesz mieć prawa jazdy więc najprawdopodobniej jedyne co umiesz to ruszyć z miejsca, hamować i zmieniać biegi. Jak chcesz crossa to w kategorii max 85 ccm3 , np. kx , yz , cr , sx , rm, do tego na jeden sezon jazdy wydasz minimum 1000 zł na remont bo to wyżyłowany sprzęt,  na zakup sprzętu w dobrym stanie i nie do remontu to minimum 4-5k, chyba że chcesz włożyć x2 tego co włożyłeś w zakup, poza tym jak chcesz tym jeździć bez odpowiednich ciuchów to niech Bóg Cie ma w pamięci... A na skutery nawet ku*wa nie patrz bo to porażka. Najlepiej kup sobie simsona , zrób prawko, naucz się jeździć i bierz się za crossy.

myślalem nad 110 lub 125

Opublikowano

myślalem nad 110 lub 125

Te takie małe gówna w stylu loncina ? To Ci się rozpadnie tydzień po zakupie, lepiej dozbieraj i jeździj a nie siedź w garażu.

21515.jpg

Opublikowano

Te takie małe gówna w stylu loncina ? To Ci się rozpadnie tydzień po zakupie, lepiej dozbieraj i jeździj a nie siedź w garażu.

To co mam kupić doradź mi :D

Opublikowano

No narazie cienko ... Macie racje nie będę siedział w garażu lepiej kupie coś nowego ...

Kup sobie używany markowy sprzęt; honda, kawasaki, ktm, suzuki, yamaha, nowego chinola nie kupuj, na nową markową Cie raczej nie będzie stać. Nowe chinole rozwalą się po tygodniu, markowe i zadbane używki są na lata . Ale mówie Ci jeszcze raz, kup simsona i naucz się jeździć bo te 85 są strasznie szybkie.

21515.jpg

Opublikowano

Skutery sa dla facetow ktorzy chca wywietrzyc swoje cipki :)

13759664181.jpg

' To czysty hip-hop, co będzie trwał wiecznie,

Masz tylko moment by go poczuć, więc spiesz się

Prawdziwy hip-hop, co będzie trwał wiecznie.

Do zobaczenia wkrótce u ciebie w mieście! '

Opublikowano

Ludzie zrozumcie on ma 13 lat, co do cross'a to nie będzie wyglądać tak:

lNzlBWp.jpg

Tylko tak:

BSormhe.jpg

Może troche przesadziłem z drugą grafiką ale nie mogłem znaleźć odpowiedniej.

W takiej sytuacji, to radzę kupić skuter ale nie chiński. ( jak mieszkasz w mieście tym bardziej )

Regmannn

Opublikowano

Ja to bym na twoim miejscu kupił markową 50'tke supermoto. Z tego co piszesz to chcesz kupić chinola, a to jest z deczka słabe i małe, o wytrzymałości już nie mówiąc :P 

Opublikowano

Ja to bym na twoim miejscu kupił markową 50'tke supermoto. Z tego co piszesz to chcesz kupić chinola, a to jest z deczka słabe i małe, o wytrzymałości już nie mówiąc :P

I to chyba byłoby bardzo dobre rozwiązanie. Tylko, że ja proponowałbym już 80'tke.

Z chinolem to prawda, brat kupił nie dawno. Od razu wsiadł, pojeździł 2 dni i coś tam mu się złamało na 3 części xD Kupił część, pojeździł z tydzień i mu całkiem silnik się spierdolił xD

3t6EGVz.png

Opublikowano

I to chyba byłoby bardzo dobre rozwiązanie. Tylko, że ja proponowałbym już 80'tke.

Z chinolem to prawda, brat kupił nie dawno. Od razu wsiadł, pojeździł 2 dni i coś tam mu się złamało na 3 części xD Kupił część, pojeździł z tydzień i mu całkiem silnik się spierdolił xD

Lepiej chyba kupić 50tke i mieć na AM niż 80tke i na a1 ;) 

Z resztą, w tych 50atkach o ktorych mysle wsadzasz cylindry 70 i jada jak marzenie.

Opublikowano

Można kupić 80'tke zarejestrowaną na 50, 

Jak masz kupić cross'a tylko do szpanu i nie masz terenów żeby polatać, to bez sensu, chyba, że zrobisz z tego supermoto, to co innego.

WaldzioxD.png

Opublikowano

Można kupić 80'tke zarejestrowaną na 50, 

Jak masz kupić cross'a tylko do szpanu i nie masz terenów żeby polatać, to bez sensu, chyba, że zrobisz z tego supermoto, to co innego.

JAki to jest sens jak takim "crossem" przerobionym na sm nie będzie mógł latać po drogach? 

Wątpie zeby go bylo stac na crossa z prawdziwego zdarzenia typu yz, cr itd. a tymbardziej na utrzymwanie w tym wieku,

więc kupiłby chinola, który jest gównem. To już lepiej zostać przy bezprzypałowym sm jak się ma am.

Opublikowano

JAki to jest sens jak takim "crossem" przerobionym na sm nie będzie mógł latać po drogach? 

? xD człowieku co ty piszesz, raczej autor nie jest taki tępy i nie chce crossa z prawdziwego zdarzenia tylko enduro, to zmieni koła na szerokie z oponami od ulicznego motocykla i śmiga ? lol

WaldzioxD.png

Opublikowano

Ja mam chinola już od 3 miech i nie rozwalil się jeszcze wymieniłem aby gaznik bo go rozwalilem szaleje nim na torach i jakoś tam się wlecze. Skuter by był dobry jak byś kupił se 80 inaczej nie opłaca sie. Wy mieliście tego chinola czy czytacie opinię i stwiedzacie?

Czas wziąć się do roboty

;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...