Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Team Fortress 2] Jak sprzedawać/kupywać itemki,sprawdzać ceny oraz nie zostać oszukanym.

MatrixXHardcore

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,w tym poradniku pokaże wam jak sprzedawać/kupywać itemki,sprawdzać ceny i jak nie zostać oszukanym.

Pierwszą rzeczą którą powinien wiedzieć nabywca lub sprzedawca to cena przedmiotu.Do tego kroku potrzebna nam będzie strona poświęcona tym rzeczom,w tym przypadku jest to www.backpack.tf

Strona nie jest w Języku Polskim tak więc jest wymagana znajomość Języka Angielskiego.

Żeby sprawdzić cenę w pasku wyszukiwania "search..." wpisujemy po Angielsku nazwę przedmiotu.Jeśli jej nie znamy wpisujemy w www.google.pl jej nazwę po Polsku u kopiujemy jej nazwę ze strony.

Żeby nie zostać oszukanym należy zachować szczególną ostrożność.Kiedy chcemy się wymienić dana osoba zaprosi nas do znajomych lub wyśle nam ofertę TRADE (handel).

Najczęściej są to osoby z profilem prywatnym.Jeśli na stronie www.backpack.tf dodaliśmy żeby wysłano nam oferte a ktoś nas doda do znajomych i napisze : "Hi,I sent you trade offer *link*" to nie otwieramy tego z tego powodu że jest to wirus,stronka akceptująca FAKE TRADE (fałszywy trade) lub maszynka do phishingu (łowienie haseł).

Jeśli ktoś nas dodał do znajomych kiedy my to proponowaliśmy na www.backpack.tf to nie akceptujemy ani nie wchodzimy w żaden link tylko wchodzimy w nasz profil klikając na nasz awatar i w wiadomościach powinna być wiadomość z ofertą trade.Jeśli nie ma to nie wchodzimy w link ale wchodzimy w konto oszusta oraz zgłaszamy to.Jeśli kliknąłeś w link i straciłeś rzeczy to jak najszybciej piszemy do supportu steam (można w Języku Polskim ale odpowiedź otrzymujemy w Języku Angielskim).

Po ukończonym handlu cieszymy się że nic się złego nie stało.

post-898319-0-74189600-1415548085_thumb.png

Opublikowano

Po pierwsze na odwal, po drugie...

można w Języku Polskim ale odpowiedź otrzymujemy w Języku Angielskim

Pisałem do nich w poważniejszej sprawie i po polsku otrzymałem wiadomości zwrotne.

Opublikowano

Po pierwsze na odwal, po drugie...

Pisałem do nich w poważniejszej sprawie i po polsku otrzymałem wiadomości zwrotne.

Ja pisałem w sprawie moich 3 kluczy które straciłem podczas kupywania CS:GO gift i odpisali mi w języku Angielskim.Tak więc nie wiem zbytnio czy piszą w Angielskim czy Polskim :P

Opublikowano

To serio ma być poradnik? Przecież to jest randomowy wycinek z randomowego postu który by można było zamieścić w tym dziale.

Nie ma tu wypisanych:

• technik wynajdowania celów trade
  • technik rozmowy z takim celem
  • technik zdobywania taniej / sprzedawania drożej
  • technik unikania scamu
  • technik sprawdzania osoby z którą się tradeuje

...zasadniczo niczego.

Napisałeś po prostu, że taka strona (O LUDZIE) istnieje i nic więcej.

Opublikowano

To serio ma być poradnik? Przecież to jest randomowy wycinek z randomowego postu który by można było zamieścić w tym dziale.

Nie ma tu wypisanych:

• technik wynajdowania celów trade
  • technik rozmowy z takim celem
  • technik zdobywania taniej / sprzedawania drożej
  • technik unikania scamu
  • technik sprawdzania osoby z którą się tradeuje
...zasadniczo niczego.

Napisałeś po prostu, że taka strona (O LUDZIE) istnieje i nic więcej.

Nie wspominając o -5% dla autora, kompletnie za nic. To są nasi dzisiejsi moderatorzy...

@Edit jeszcze warna dostałem :D

//Słusznego warna, bo Twój post nic nie wnosi do tematu

• Aive zmienił(a) tytuł na [Team Fortress 2] Jak sprzedawać/kupywać itemki,sprawdzać ceny oraz nie zostać oszukanym.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...