Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam kilku aplikacji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Posiadam zrotowanego LG L70 na ktorego chcialbym wrzucic pare apek dzieki ktorym bede mogl w latwy sposob utrzymac system w dobrej kondycij.

Posiadam: CCleaner (Jest cos lepszego?), AVG AntyVirus (Cos lepszego?), Sygic (GPS (Cos lepszego?)), Google Chrome (Przegladarka (Cos lepszego?))

Szukam: Fajnej sciganki, programu blokujacego reklamy (o ile istnieje) i to narazie tyle :) 

Dzieki

61093c6efb.png

Opublikowano

Do reklam zwyczajny Adblock, ze wyścigów polecam NFS Most Wanted i Asphalty.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Jeżeli chcesz utrzymać swojego smartfona w dobrej kondycji to te aplikacje powinny znaleźć się w twoim telefonie:

-Google Chrome (Przeglądarka)

-NaviExpert lub AutoMapa (Nawigacja)

-Clean Master (Optymalizacja)

-App 2 SD (Zwiększenie pamięci)

-AdBlock (Blokada reklam w przeglądarce)

-DU Battery Saver (Oszczędzanie baterii)

-Aqua Mail (Klient poczty)

Wszystkie te aplikacje zostały przetestowane przeze mnie i jestem zadowolony z ich działań. A jeżeli chodzi o jakieś gry wyścigowe to na przykład:

-Real Racing 3

-Asphalt 8: Airborne

-Drag Racing

Mam nadzieję, że pomogłem... :)

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

64162916285590050566.png

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

| Assassin's Creed | Battlefield | Call of Duty | Counter-Strike | Grand Theft Auto | League of Legends | Minecraft | Need for Speed | i jeszcze więcej...

Opublikowano

Jeżeli chcesz utrzymać swojego smartfona w dobrej kondycji to te aplikacje powinny znaleźć się w twoim telefonie:

-Google Chrome (Przeglądarka)

-NaviExpert lub AutoMapa (Nawigacja)

-Clean Master (Optymalizacja)

-App 2 SD (Zwiększenie pamięci)

-AdBlock (Blokada reklam w przeglądarce)

-DU Battery Saver (Oszczędzanie baterii)

-Aqua Mail (Klient poczty)

Wszystkie te aplikacje zostały przetestowane przeze mnie i jestem zadowolony z ich działań. A jeżeli chodzi o jakieś gry wyścigowe to na przykład:

-Real Racing 3

-Asphalt 8: Airborne

-Drag Racing

Mam nadzieję, że pomogłem... :)

Trzeba wziasc pod uwage fakt ze moge miec slabszy telefon od twojego, hehe :D

Jak wyglada sprawa z filmami i serialami? Na jakich stronach moge poogladac sobie serial/film z telefonu?

61093c6efb.png

Opublikowano

Trzeba wziasc pod uwage fakt ze moge miec slabszy telefon od twojego, hehe :D

Jak wyglada sprawa z filmami i serialami? Na jakich stronach moge poogladac sobie serial/film z telefonu?

Racja, nie pomyślałem o tym, że możesz mieć słabszy telefon. Ojtam ojtam, każdemu się zdarza :D

Jeżeli chodzi o filmy i seriale to możesz je oglądać za darmo w aplikacji ipla.tv :)

64162916285590050566.png

| Assassin's Creed | Battlefield | Call of Duty | Counter-Strike | Grand Theft Auto | League of Legends | Minecraft | Need for Speed | i jeszcze więcej...

Opublikowano

Atlas Web Browser(autor z XDA, wbudowany AdBlock) / Chrome Beta
CCleaner

Brak antywirusa

Google Maps / Nokia Here

-------

Real Racing 3

Need For Speed Most Wanted

Asphalt 8

0LsM05U.png

Pasjonat
Opublikowano

Po pierwsze antywirus nie jest potrzebny na smartfonie jeśli odpowiednio go się używa, a aplikacje są z pewnych źródeł. Po drugie nie używa się w androdzie żadnych taskkillerów, ponieważ struktura systemu jest zbudowana tak, że sam oczyszcza ram kiedy jest potrzebny.

Do blokowania reklam, nie mówiłbym, że Adblock tak jak @Raazeer123, a Adway-root wymagany.

A co do przenoszenia gier do masz wiele możliwości, sam kiedyś korzystałem z foldermount.

Jeśli oczekujesz na moją odpowiedź - oznacz mnie @m0u

Opublikowano

Po pierwsze antywirus nie jest potrzebny na smartfonie jeśli odpowiednio go się używa, a aplikacje są z pewnych źródeł. Po drugie nie używa się w androdzie żadnych taskkillerów, ponieważ struktura systemu jest zbudowana tak, że sam oczyszcza ram kiedy jest potrzebny.

Do blokowania reklam, nie mówiłbym, że Adblock tak jak @Raazeer123, a Adway-root wymagany.

A co do przenoszenia gier do masz wiele możliwości, sam kiedyś korzystałem z foldermount.

To tak:

Co do taskkillerów to są bardzo przydatne, system nie zwalnia miejsca ciągle... Adblock wystarcza na reklamy, a antywirus to ,,jeszcze jedna warstwa ochronna''

image.png 

Pasjonat
Opublikowano

Nigdy nie posiadałem antywirusa i nigdy nie miałem problemu z telefonem. Sam dla ciekawości po użytkowaniu telefonu około 2 lat zainstalowałem antywirusa i wynik był oczywisty - 0 zagrożeń.

Mała ilość wolnego ramu nie wpływa na wydajność systemu. Jeszcze jedno:

• Android zabija proces kiedy zrobi to co do niego należy
  • większość usług działających w tle pobiera bardzo mało ramu
  • android zabija proces jeśli nie jest używany dłuższy czas
  • zabicie procesu, który nie wykonał swojego zadania jest bezsensowne, ponieważ włączy się on ponownie i ponownie rozpocznie pracę
  • zabijanie niektórych procesów jest złe dla samego urządzenia
  • dzięki procesom w tle aplikacje uruchamiają się szybciej

Jeśli oczekujesz na moją odpowiedź - oznacz mnie @m0u

Opublikowano

Tak więc taskkillera skreślam, dalej mam pytanie czy mogę ściągnąć aplikację wprost na kartę pamięci i tam ją zainstalować?

Tak,a le musisz miec zrootowany telefon i apkami typu Link2sd/app2sd

image.png 

Opublikowano

Ty rozumiesz co sie pisze ? :)

2 razy pisałem w tym temacie.

Musisz zrootowac - to już masz

Pobrać aplikacje typu Link2SD, App2SD

image.png 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...