Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czy jeden przedmiot może mieć pełno teksturek?

Ziela

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Mam pytanko. Czy jeden przedmiot może mieć pełno teksturek np. aby żelazny hełm miał inny wygląd, kształt, kolor itp. da się tak zrobić? Jeśli się da to co trzeba spełnić, co trzeba zrobić?

Opublikowano

Chyba mnie nie zrozumieliście. Chodzi mi o to, że złoty hełm będzie miał teksturkę korony i diademu. 

Opublikowano

Chodzi mi o to, że mam sobie miecz i jak napiszę jakąś tam np. /Teksturka zmień miecz

To wtedy zmieni się ta teksturka tego przedmiotu co trzymamy. Coś w tym stylu. Hmm. Można powiedzieć, że jak zmieni się nazwa przedmiotu to zmieni się tego jego teksturka.

Opublikowano

Nie, ale jak to ci pomoże, to od strony api możesz ustawić inny resourcepack dla każdego gracza. I nic więcej nie zdziałasz.

Jesli pomoglem daj Like.

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngovergeming

Jak to zrobić? Chodzi mi coś takiego:

923321415627135377024.jpg

Dajmy na to, że jest to diamentowy miecz. Ma on zwykłą teksturkę przy takim opisie. Jak mu zmienię nazwę oraz opis, statystyki to może on mieć inną teksturkę?

Opublikowano

z tą komendą będzie baardzo trudno ale jeden przedmiot może mieć różne teksturki

Następny ekspert...

Jak już pisałem wyżej możesz najwyżej zmienić resourcepack gracza w czasie gry, aby to zrobić na obiekcie Player używasz metody setResourcePack(String url)

Myślę, że to koniec tematu.

http://jd.bukkit.org/rb/doxygen/d5/d74/interfaceorg_1_1bukkit_1_1entity_1_1Player.html#a0ee560a3631e55ff6dd7b83169090634

Jesli pomoglem daj Like.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...