Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Z dodaniem giga do mc

ManioTvCopy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z dodaniem G [GIGA] do minecraft.

Gdy dodaję G do minecraft np 2G to mc wogule się nie odpala WHAT??

Mój komputer :

6 Gb ramu

700 Gb dysku 

Procesor Intel Core I5 

Grafika AMD radeon 

System Windows 8 64 bit

Minecraft Java 64 bit

Opublikowano

Chodzi Ci raczej o Gb? 

Poza tym pamieć musisz podać w Mb. 1Gb = 1024 Mb, więc 2Gb = 2048 Mb i tyle masz sobie dodać. 

ale mi chodzi o dodanie 3 G do mc i gdy dodaje to mi sie mc nie odpala

Opublikowano

Potrafisz czytać to się ceni. Jednak czytać ze zrozumieniem już nie potrafisz. Nie ma czegoś takiego jak 3 G (Chyba ze masz na myśli sieć komórkową, a domyślam się że chodzi o MC). Dałem Ci prosty przelicznik 
1Gb => 1024 Mb, wg tego masz sobie zwiększyć Ram do serwera. Jak nie rozumiesz to poproś kogoś starszego, bądź kolegę który to ogarnie... 

Opublikowano

Potrafisz czytać to się ceni. Jednak czytać ze zrozumieniem już nie potrafisz. Nie ma czegoś takiego jak 3 G (Chyba ze masz na myśli sieć komórkową, a domyślam się że chodzi o MC). Dałem Ci prosty przelicznik 

1Gb => 1024 Mb, wg tego masz sobie zwiększyć Ram do serwera. Jak nie rozumiesz to poproś kogoś starszego, bądź kolegę który to ogarnie... 

Jest 3G dodaje się tak -Xmx3G doda 3gb do procesu javy ;)

Temat

Sprawdz czy masz jave 64 bit oraz czy system masz 64bit

Opublikowano

Innym prostszym rozwiązaniem, jest użycie launchera Magic - Launcher on ma w sobie, zmiany ilości RAM i dodanie ;) 

Opublikowano

gdy daję np. 2 G to pasek ładowania mc się ładuje ale gdy się załaduję to nie działa :(

Daj log z launchera z development console

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...