Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Thresh czy Braum?

Sar0k@z

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym kupić jakiegoś tankowatego supporta. Myślałem nad Braumem i Threshem (Leone mam). Kto byłby lepszy? Proszę podać dodatkowo uzasadnienie.

Opublikowano

Thresh

+epicka latarnia+tarcza z niej

+dobre cc

+slow i niezły dmg z ulta

+pasywka zbierająca dusze

-czqsami ciężko jest trafić z Q

-łatwo kontrowany przez np. tarcze morgany

Opublikowano

Według mnie Thresh. Ponieważ, ma tą swoją latarnie dzięki, której można bardzo łatwo zapobiec

zginięciu :)

Opublikowano

Thresh jak i braum są mocni lecz do thresha jako tako trzeba mieć trochę skilla, braum już nie jest taki ciężki do ogarnięcia wystarczy trafić z Q a pózniej leci z górki.

Opublikowano

Obaj mocni, ale jeśli miałabym wybierać, wybrałabym Thresha - łapie na haczyk, ratuje z latarni dodając do tego tarczę, podbija z młynka, spowalnia z pudła - no master of cc!

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Jako, że głownie gram na pozycji supporta to mam zarówno Brauma jak i Thresha. Thresh wymaga większego skilla, co wiąże się jednoznacznie z większą ilością rozegranych gier, podczas których musisz nim poćwiczyć. Thresh jest bardzo dobry do premade'ów na dolnej lini (m.in. jego latarnia i hook). Żeby dobrze grać Braumem nie potrzebujesz aż tak wielu gier. Jego pasyw jest bardzo przydatny, gdyż stun (szczególnie podczas team fight'ów) można rzucić go na pzeciwnego ADC albo Midera, co napewno zostanie dobrze wykorzystane przez twoją drużynę (no chyba, że grasz z bobami lub trollami xD). :D Osobiście do premadów polecam Thresha, a do SOLO lepszy jest moim zdaniem Braum. Mam nadzieję, że trochę pomogłem. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...