Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Który procesor bardziej wydajniejszy?

Swifty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mojemu kuzynowi komputer składa jego tata i mówiłem mu ,że na forach internetowych mówią,żeby lepiej iść w Intela (komputer głównie pod gry) Ale jego tata widzi,że taniej AMD,a ma tyle samo rdzeni i wątków co i5 i chce mu złożyć kompa z

http://www.morele.net/procesor-amd-athlon-ii-x4-750k-socket-fm2-quad-core-3-4-ghz-l2-cache-4mb-100w-box-ad750kwohjbox-532172/

Ja mu radziłem,żeby zaczął chociaż od takiego co ja mam ( Intel Pentium G2130 2x3.2 GHz ).

On mówi,że ten AMD pewnie w grach zgniótł by bardzo mocno mojego intela ( wiem,że to nie jest cud techniki xD )

I chciałbym usłyszeć wasze opinie,albo jakieś linki do porównania czy coś ;

Opublikowano

Tego Athlonika można kupić w wersji Black Edition, w której można odblokować możliwość ustawienia sześciu rdzeni po 3.4ghz na każdym z nich. Do tego po kupieniu lepszego chłodzenia (w moim przypadku bequiet Shadow Rock 2) i podkręceniu go do 3.8ghz śmiga bardzo ładnie.

Jednak intel jak już wspomniałeś jest o wiele bardziej stabilny i stworzony do gier.

Niedoceniony mentor Counter Stike'a 1.6

:lenny:

Aktualnie realizowany projekt:

CS:GO - od nowicjusza do oporowego gracza ----->

KLIK!

Opublikowano

W większości gier ten Pentium zgniecie Athlona, póki gry nie wykorzystują kilku rdzeni Intel>Amd

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...