Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Poszukuje dobrych książek do zakupu. (php, JS , CSS)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie.

Poszukuję  książek do szlifowania tych oto języków.

Cena nie gra  roli.

Możecie podsyłać również str. z darmowymi kursami.

Opublikowano

@danielhinz

Ja nie :P

@topic

Możesz do PHP zobaczyć "PHP i MySQL wydanie 4 vademecum profesjonalisty" powiadam książkę i jestem zadowolony.

Tworzę strony internetowe.

Sklepy Minecraft, CMS-y, fora itp.

Opublikowano

Nie ucz się z książek tylko z neta z darmowych tutoriali. Założę się, że większość tak zaczynała w tym ja.

Niet.

Kto bogatemu zabroni? :)

Dla mnie nic tak dobrze nie uczy jak książki (niektórzy lepiej się uczą z internetach)

Ja polecam (do HTML5) "HTML5. Nieoficjalny podręcznik"  (Uwaga! Podręcznik nie uczy podstaw tylko jest nieco bardziej zaawansowany, głównie nowych możliwości HTML5, nowych znaczników, i pokazania co się zmieniło, czego używać a czego nie, ale z tego co widzę to już znasz podstawy, do tego kapka JS i CSS, i dosłownie kapka PHP)

Opublikowano

Ksiazki? HAAHAHAHAH NIGDY w zyciu nie przeczytalem zadnej ksiazki z php, c++ itp a juz 8 lat pracuje jako programista na froncie w bonprixie

Opublikowano

Ksiazki? HAAHAHAHAH NIGDY w zyciu nie przeczytalem zadnej ksiazki z php, c++ itp a juz 8 lat pracuje jako programista na froncie w bonprixie

i?

Ja jakos uczylem sie HTML'a z ksiarzek, i dla mnie o wiele lepiej sie uczyc z ksiarzek nisz z internetuf.

Opublikowano

Ja się uczyłem częściowo na książkach i były one takie (kolejność nie jest przypadkowa):

- Ajax i php praktyczne kurs, Marcin Lis

- Php wzorce projektowe, William Sanders

- Javascript dla programistów php, Stoyan Stefanov

Natomiast html i css to z neta tutaj już nie ma co się bawić w książki.

Poprzeglądaj sobie heliona po prostu.

Opublikowano

Zacny suchar januszu. Teraz widać dlaczego jesteś takim "fachowcem".

gamedevmania.com

Opublikowano

Nie ucz się z książek to to tylko pusta teoria a potem będzie ci ciężko wykorzystać to w praktyce. 
A jeżeli chcesz już książkę o php to napewno coś z strukturą MVC - model - view - controler 

wipek.pl

Opublikowano

Nie ucz się z książek to to tylko pusta teoria a potem będzie ci ciężko wykorzystać to w praktyce. 

A jeżeli chcesz już książkę o php to napewno coś z strukturą MVC - model - view - controler 

Zastanawia mnie czy dzisiaj jest 1 kwietnia...

A co jest niby na "internetach"? 99.9999999(9)% to czysta teoria-czytanka, są małe wyjątki (np. CodeAcademy, moim zdaniem wymaga jakiś podstaw i raczej nie jest to teoria tylko praktyka)

To wszystko zależy od tego czy autorowi się lepiej uczy z książek czy z "internetów", mi na przykład o wiele lepiej się uczy z książek, jak zaczynałem na internecie to było (co to za czary? nic nie umiem!) Aż kupiłem pewien Oficjalny (nieoficjalny :)) Podręcznik. HTML5

Opublikowano

Zastanawia mnie czy dzisiaj jest 1 kwietnia...

A co jest niby na "internetach"? 99.9999999(9)% to czysta teoria-czytanka, są małe wyjątki (np. CodeAcademy, moim zdaniem wymaga jakiś podstaw i raczej nie jest to teoria tylko praktyka)

To wszystko zależy od tego czy autorowi się lepiej uczy z książek czy z "internetów", mi na przykład o wiele lepiej się uczy z książek, jak zaczynałem na internecie to było (co to za czary? nic nie umiem!) Aż kupiłem pewien Oficjalny (nieoficjalny :)) Podręcznik. HTML5

Na codeacademy to się możesz składni nauczyć i print hello world poza tym masz tam teorię również na tym pasku po lewej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...