Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Serwer RPG!

MaXeLs

Głosowanie  

9 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy chcieli byś cie taki serwer?

• Tak
      8
    • Nie
      1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciał bym zrobić serwer RPG w podziemiach, cała gra toczy sie pod ziemią, questy, moby itp.. pod ziemią, czy podobało by wam się takie coś?

jeżeli są też jakieś osoby chętne do budowania i pomocy przy skryptach serdecznie zapraszam! :)

Opublikowano

Świetny pomysł. Sam mam coś takiego w planach, myślę, że to się może udać, jeśli wykonanie będzie perfekcyjne :) Takie serwery teraz powstają w minimalnych ilościach i nikt nie pogardzi takim typem. Jeśli chcesz to mogę Ci pomóc w budowaniu mapy, napisz na GG lub PW :)

R6p2osg.jpg

Opublikowano

Wszystko zależy od tego jak zrobisz serwer i jak się będzie miała sama rozgrywka, jeżeli będzie wszystko na poziomie to będą gracze. Jeżeli nie to wydasz niepotrzebnie kase na serwer i będzie lipa zbita. Ale chętnie bym zobaczył coś takiego na serwerze :)

Kappa.

Opublikowano

Dziękuję za opinie, dobrze by było jak by znalazło się 2 skrypterów gdzieś i z 3 budowniczych jakiś :)

Opublikowano
Opublikowano

No tak tylko... Napiszesz plugin na generowanie biomow pod ziemia czy jakos tak? bo recznie raczej nie zrobisz 9k x 9k mapy :c

Ale pomysl dobry :D

Jestem na TAK 

Pomogłem? Kliknij magiczny guzik - Lubie To

Opublikowano

Powiem szczerze tak, serwerów RPG jest teraz bardzo mało. Teraz, do takiego serwera ciągnie bardzo graczy i do tych klimatów jaki posiada serwer RPG ;) Zamiast ''masy'' tworzenia serwerów Survival, fajnie by było żeby było więcej RPG :) Jeżeli, będziecie mieć dobrze zgraną ekipę i będzie ogarnięta administracja to w 100% przybędzie graczy i serwer będzie dobry. 

Opublikowano

Ja jeszcze spytam w odpowiednim temacie na temat pomocy! osoby chętne do budowania oraz skryptowania proszę pisać pw, wszystko się przyda! każda pomoc! oczywiście będą takie osoby nagradzane!

Opublikowano

Całkowicie inny koncept,masz naprawde bardzo dobre pomysły co do zrobienia serwera RPG,wiem już,że będziesz konfigurować ciekawy plugin heroes,który Ci dałem.Ale ten pomysł z podziemiami bardzo mi się podoba.No wyobraźcie sobie tylko ,chodzenie po podziemiach,czarnych kwadratowych.W którch pokonujesz swoich wrogów za pomocą swoich skili,zawieraj sojusze,buduj swoją baze,exp,exp.Walcz z innymi graczami,rywalizuj.A to wszystko w lochach podziemiach.Piękny koncept i jeżeli takowy serwer się pojawi napewno na nim zagram.

Miłego Dnia!

~~~Thor.owncraft.pl:3554 - Ksenon The Forest~~~

~~~

Opublikowano

Jest ktoś może chętny aktualnie do pomocy przy budowaniu ?

WYMAGANE:

- Hamachi

- Minecraft 1.7.9

Opublikowano

Bardzo fajny pomysł. Z chęcią bym zagrał ,ponieważ w polsce nie ma tego serwera.
Jestem na tak.

@up 
Z chęcią bym pomógł ,tylko że ja nie umiem budować ;/

26_unnamed.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...